Tornado drukt niet door in Amsterdam

1617 Team dames 1

VoV, 04-10-2016: 9:53 uur. Al vroeg op de ochtend, voor volleybal begrippen, reisde Tornado naar Amsterdam voor onze verste uitwedstrijd. We hebben er maar een dagtochtje van gemaakt en na een voorspoedige reis kwamen we aan in hartje Amsterdam waar je nooit een grote sporthal zou verwachten, maar waar die wel was. Voor de parkeerplaatskosten kun je in Twente al zo ongeveer een weekendje weg,  maar goed, ook dat is uiteindelijk gelukt.

De wedstrijd startte en ging gelijk op. Een meer ervaren US speelde gevarieerd en viel hard en opportunistisch aan over de buitenkanten. Tornado speelde vanuit een prima serve druk en verdediging en bleef goed bij. In een gelijk opgaande eerste set was het Tornado dat boven de twintig de meeste lef toonde en zo de eerste setwinst binnensleepte (23-25).

In de tweede set liep Tornado boven de tien door een uitstekende serveserie van Giorgia Rond uit naar 10-17. Toch werd het nog even spannend toen US eenzelfde serve serie neerzette. Echter op 20-20 volgde wederom een goede serve serie en was de set dicht 21-25.

In de derde set had US continue de overhand. Het spel aan Tornado zijde werd slordiger, de pass kwam minder aan en de persoonlijke foutenlast werd te hoog. Knokkend voor elk punt wisten we nog bijna terug te komen in de set op 22-20. US was echter bij de les en speelde vanuit hun team bezien ook een goede set en scoorden veel eigen punten. 25-20 voor US.

In de vierde set was de totale foutenlast van Tornado te hoog. De pass kwam niet aan, geen aanvallen die punten scoorden en een te magere service zorgden voor een snel verlies, 2-2 in sets.

Helaas ging ook de tiebreak met ruime cijfers naar US waardoor zij een verdiende 3-2 overwinning behaalden. Wij hadden gestreden voor elk punt en in de eerste twee sets een mooi niveau laten zien. Oftewel, er is ruimte omhoog in onze ontwikkeling en daar gaan we de komende week weer hard aan werken.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Albert Abbing, assistent coach Tornado D1. Foto website Tornado