Tornado handhaaft zich op podium

AlgemeenBalRSZ“Knetterhard gewerkt en meegeleefd met elkaar naar een prachtige 1-3 overwinning in Rijssen”  laat trainer coach Gerjan Heerkes van Tornado op Facebook weten. Zijn ploeg was na de 25-22 in de eerste set met 21-25 en 18-25 in de volgende twee doorgangen een stuk eerder bij de eindstreep dan de thuisploeg. In de vierde set was het lang spannend en werd de beslissing uitgesteld tot na de normale setlengte. Pas bij 27-28 kon Tornado het beslissende punt scoren.

Set-Up ’65 II lijkt wel een strafexpeditie te hebben uitgevoerd tegen SVS Schalkhaar. Dat vanwege hun afwijzing om mee te werken aan verplaatsing van de wedstrijd in verband met het verblijf van vier Set-Up speelsters in Marokko. Te oordelen naar de setstanden hebben ze niet veel heel gelaten van de gasten uit Schalkhaar. Met 25-10, 25-20, 25-10 en 25-14 moet het voor SVS wel een heel vervelende middag geweest zijn, die waarschijnlijk als een echte off – day de boeken ingaat.

Reflex scoorde ook een 4-0 zege. Ook daar waren duidelijke setstanden, maar gezien de tegenstander, rode lantaarndrager Vovem ’90, was dat ook weer niet al te verwonderlijk. Met 25-10, 25-17, 25-21 en nogmaals 25-21 bleven alle punten in Kampen.

Captains***Kangeroe lukte het om één puntje in Hardenberg te houden. Veracles nam er vier mee naar Groningen na de 1-3 zege. De derde set herstelde Kangeroe zich met een 25-14 van de twee keer 22-25 nederlagen uit de eerste twee sets. En omdat dat wel een mooie score was pakte Veracles ook de laatste set met 22-25.

De stand is nu: DeVoKo 16-68, Sudosa 16-62, Tornado 17-57, Veracles 17-55, Reflex 17-49, Sneek II 16-47, Sneek III 16-41, Rivo 17-38, Set-Up II 17-31, Kangeroe 17-28 SVS 17-15 en Vovem 17-9.