Twee thuis- en drie uitzeges in Superdivisie Heren

VoV, 06-10-12024. 7:22 uur. De eerste wedstrijd in de Superdivisie Heren werd door VC Sneek, Peelpush en VV Utrecht met een uitzege afgesloten, AVV Keistad en Taurus hielden de punten in eigen huis.

Om met de laatste twee te beginnen. Beide teams behaalden een 3-1 zege. AVV Keistad gaf Sliedrecht Sport H2, de amateurkampioen van Nederland, het nakijken. Sliedrecht Sport kon met 23-25 in de tweede set de 25-17 uit de eerste nog ongedaan maken, maar in het vervolg bleef de ploeg uit Amersfoort met 25-21 en 25-22 aan de goede kant van de score.

Taurus hield de tweede selectie van Orion Doetinchem er met 3-1 onder. De gasten kwamen via een nipte 25-27 op 0-1, de thuisploeg kon via een evenzo nipte 25-23 in de vierde set de winst in Houten houden. Daartussen waren de 25-19 en 25-13 overtuigend in het voordeel van de thuisploeg.

De noordelijke derby tussen Sudosa-Desto en VC Sneek leverde de Friezen een 2-3 zege op. Ze kwamen met 2-1 in sets achter na de 21-25, 25-18 en 25-23 maar wisten met eerst 20-25 de vijfde set en het eerste competitiepuntje te pakken, waarna ze in de tiebreak met een ruime 6-15 het puntenaantal verdubbelden.

Ook Zaanstad tegen VV Utrecht werd beslist via de tiebreak. De gasten uit de Domstad moesten na de 0-2 in sets via 22-25 en 23-25 tot de vijfde set wachten voordat ze met wedstrijdwinst op zak de kleedkamer of kantine konden opzoeken. Zaanstad maakte de 0-2 achterstand met 25-22 en 25-18 ongedaan, maar kon dus in de beslissende vijfde set de reeks setwinsten geen vervolg geven.

VoCASA leed in eigen huis een 0-3 nederlaag tegen Peelpush. De bezoekers maakten met twee keer 22-25 en 17-25 een snelle 0-3 zege en een perfect begin van het seizoen een feit. Uit in de eerste wedstrijd zonder setverlies blijven mogen we toch een perfecte start noemen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto jan van den Noort.