Tweede zege Apollo 8 D2, Rivo en Veracles in TDA

VoV, 01-10-2023. 6:26 uur. In de Topdivisie A bij de dames behaalden Apollo 8 Dames2, Rivo en Veracles hun tweede zege van dit seizoen. Donitas, SV Dynamo D2 en US D2 leden hun tweede nederlaag.

De Twentse streekderby in Maria Parochie tussen thuisploeg Krekkers en het Bornse Apollo 8 Dames2 werd met een tweede zege voor de gasten afgesloten. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en gingen uiteraard voor hernieuwde winst. Dat was echter voorbehouden aan de gasten, die geen setje afstonden en met 22-25, 18-25 en nogmaals 22-25 alle punten mee naar Borne namen, de thuisploeg met lege handen achterlatend.

Er waren in deze Topdivisie nog vier thuisploegen die met lege handen de tweede wedstrijddag afsloten. Zoals SV Dynamo D2 uit Apeldoorn, waar de score alle kanten opvloog. De 1-0 achterstand in sets via 25-9 kon Rivo met 17-25 ongedaan maken, waarop ze in de derde set eenzelfde dreun uitdeelden met 9-25 als ze in de eerste hadden moeten incasseren. De 23-25 in de vierde doorgang besliste de strijde en leverde Rivo de volle buit op.

US Dames 2 kon het thuis niet bolwerken tegen amateurkampioen Alterno. Ze bleven drie sets onder de twintig punten (18, 19, 17) en verloren dus met 0-3. Ook hier dus geen puntjes voor de thuisploeg.

En aan de andere kant van Nederland in Groningen behaalde DeVoKo een knappe 1-3 zege op Donitas. Knap omdat het in Groningen altijd moeilijk winnen is. Ongeacht alles. De 17-25 en 25-27 zetten de Denekampers op 0-2, met 25-15 herpakte Donitas zich knap en moet ongetwijfeld met veel vertrouwen en goede moed aan de vierde set zijn begonnen. Dat werd echter een domper. Met 16-25 bleef DeVoKo de baas en nam de volle buit mee.

“De eerste set begonnen we scherp, goede servedruk en harde aanvallen, De tweede set verliep moeilijker, we stonden achter, maar wisten ons goed te herpakken. De derde set verliep niet goed. We hadden het direct lastig door de servedruk van de geel-blauwe studenten. We kwamen niet in ons spel en verloren deze set. Koppen omhoog en door naar de laatste set, vlammen. We begonnen zwak, maar door hard te werken wisten we de set naar ons toe te slepen.” Aldus DeVoKo op FB.

VoCASA en Veracles wonnen vorige week beide. VoCASA had daar vijf sets voor nodig in Denekamp, Veracles was in de Groene Hel in drie sets klaar. Gisteren in Nijmegen werden er weer vijf sets gespeeld, met een 7-15 stand in de tiebreak. Dus 2-3 winst voor Veracles, dat een 2-0 achterstand (27-25, 25-18) via 24-26 en 19-25 naar een gelijke 2-2 kon tillen, waarna de tiebreak hen de winst opleverde.

Een vijfsetter was er ook in Ootmarsum. Waar Set-Up ’65 als enigste in deze divisie een thuiszege behaalde. Sudosa-Desto D2 werd met 3-2 verslagen na een 2-1 voorsprong. De gasten uit Assen pakten met 23-25 in de vierde set een puntje, gingen daarna in de vijfde met 15-11 ten onder.