Uitsluitend uitzeges in Superdivisie heren

VoV, 13-10-2024. 6:00 uur. In de Superdivisie bij de heren stonden vier wedstrijden op het programma, bij alle vier namen de bezoekers de winst mee. Alleen het thuisspelende Zaanstad hield een puntje over aan het duel, de andere drie thuisploegen bleven met één keer setwinst met lege handen. Voor vandaag kan Peelpush in Friesland de winst voor de gastteams compleet maken, maar dan moeten ze wel de lastige hindernis VC Sneek omzeilen.

Zaanstad leed een 2-3 nederlaag tegen VoCASA. Het verlies in drie sets konden ze met 25-21 in de vierde set buiten de deur houden nadat ze met 1-2 waren achter gekomen via de setstanden 25-22, 19-25 en 18-25. In de beslissende vijfde set was VoCASA duidelijk met 5-15 de betere ploeg.

Orion Heren2 begon goed tegen Sudosa-Desto en kwam via 25-19 op een 1-0 voorsprong. Daarna herpakten de gasten uit Assen zich en hielden de thuisploeg drie sets onder de twintig. De Doetinchemmers kregen nog 17, 18 en 14 punten mee in de drie verloren sets.

Sliedrecht Sport Heren2 en Taurus maakten er in de eerste set een bijzonder spannend spektakel van. Dat uiteindelijk met 30-28 eindigde in het voordeel van de thuisploeg. En daarmee hadden ze waarschijnlijk ook al hun kruit verschoten want in de sets die volgden waren de bezoekers uit Houten drie keer ruim de beste. Met 19-25, 13-25 en 15-25 was er van het vuurwerk uit de eerste set niet veel meer over.

VV Utrecht leed in de Domstad en 1-3 nederlaag tegen AVV Keistad. Met 25-21 in de tweede set konden ze de 18-25 uit de eerste onschadelijk maken, maar op de 22-25 in de derde set moesten ze het antwoord schuldig blijven. AVV Keistad sloeg zich in de vierde set naar een 18-25 en dus een 1-3 zege.

In de stand staan Taurus en Keistad op 2-6, Sudosa-Desto is derde met 2-4. VoCASA staat 8ste met 2-2 en Sliedrecht Sport Heren2 en Orion Heren2 sluiten de rij met 0 punten uit 2 wedstrijden.