Uitzeges Lycurgus en Sliedrecht Sport in Eredivisie (m)

VoV, 20-10-2024. 7:45 uur. Slechts twee wedstrijden stonden er gisteravond in de Eredivisie mannen op het programma. ZVH vs. Orion Stars werd vanwege Europese verplichtingen van Orion verplaatst naar een latere datum en VC Limax vs. SV Dynamo staan vandaag tegenover elkaar.

SSS vs. Lycurgus: uitslag 0-3 via 17-25, 9-25 en 19-25

Met veel servedruk pakten de gasten uit Groningen meteen het initiatief in de eerste set, die ze via 2-5 en 5-10 naar een handvol punten voordeel speelden en vasthielden tot aan 10-15, waarna ze via 14-21 de winst met 17-25 opeisten.

In de tweede set walste Lycurgus over SSS heen, dat even helemaal de weg kwijt leek te zijn. De 4-6 werd een 4-15 achterstand, waarna Lycurgus via 7-21 doorstoomde naar een zeer ruime 9-25 setwinst.

SSS kon in de derde set van 5-8 nog terugkomen naar 9-8, maar moest de gasten toen opnieuw laten gaan. Bij 11-17 en 13-20 was wel duidelijk dat er voor SSS deze avond niets te halen viel. Alle punten gingen via een clean sheet zege mee naar Groningen.

Bram Berger maakte bij SSS de meeste punten (12), Nuno Margues scoorde voor Lycurgus 13 keer. Met 32 om 49 eigen punten en een veel lagere foutenlast (26 om 13) was er niets op deze ruime zege van Lycurgus af te dingen.

PDK Huizen vs. Sliedrecht Sport: uitslag 2-3 via 28-26, 25-20, 19-25, 25-27 en 11-15.

Via 1-5 en 7-10 bleef Sliedrecht Sport in de eerste set lang aan de leiding, bij 15-14 nam PDK het over en na een spannende finale (24-23, 24-25) kon de thuisploeg met 28-26 de 1-0 setwinst bijschrijven. De tweede set was voor de thuisploeg, die bij 10-5 al een handvol punten voordeel had en die met een puntje meer of minder tot aan het eind bij 25-20 vasthielden.

Bij 10-10 in de derde set had PDK een 5-10 achterstand ongedaan gemaakt. Sliedrecht behield daarna minimaal voordeel (14-15, 18-20) en kon in de big points doordrukken naar 19-25 winst en 1-2 in sets. In de vierde set moest Sliedrecht tot 22-21 in de achtervolging na 4-0, 10-7, 14-10 en 22-17.  In de eindfase hadden ze net dat beetje meer effectiviteit om de set na 23-24 met 25-27 te pakken en de tiebreak af te dwingen.

Daarin nam Sliedrecht meteen een 0-5 voorsprong, wisselde met 5-8 van speelhelft en sloot na 6-13 met 11-15 winst en dus met 2-3 af.

Vandaag staat dus nog VC Limax vs. SV Dynamo gepland.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Sliedrecht Sport.