Uitzeges voor Orion Stars, Lycurgus en SSS

VoV, 29-09-2024. 7:53 uur. De tweede speelronde in de Eredivisie heren heeft vooreerst drie uitzeges opgeleverd. Orion Stars won met 1-3 bij Sliedrecht Sport, Lycurgus behaalde een 1-3 zege bij SV Dynamo en SSS Barneveld nam een 0-3 zege mee bij ZVH. Voor vandaag staat nog VC Limax vs. PDK op het programma.

Sliedrecht Sport vs. Orion Stars werd 1-3 via 17-25, 27-25, 24-26 en 21-25

Kevin Saar en Owen Chun, die beiden 16 keer scoorden, kregen vanwege het drukke programma van Orion Stars speeltijd. De gasten begonnen sterk (6-13) in de eerste set en hielden dit ruime verschil via 13-20 vast tot de 17-25 setwinst. In set twee kwam Sliedrecht Sport bij 24-22 op setpoint, kreeg op 24-25 setpoint tegen, maar slaagde er in deze spannende finale met 27-25 in hun voordeel te beslissen.

In set drie ging het na de 8-7, 16-15 en 20-21 tussenstanden opnieuw naar een spannende setfinale, waarbij de thuisploeg de 22-24 achterstand ongedaan kon maken (24-24), maar toen aan het kortste eind trok (24-26). In set vier nam Orion Stars vlot een voorsprong van een handvol punten (5-10) en bouwde dat via 10-16 uit naar 14-21 om de set met 16-25 af te sluiten.

Youri Ebbelaar werd met 14 punten topscorer bij de thuisploeg.

SV Dynamo vs. Lycurgus werd 1-3 via 25-19, 17-25, 25-27 en 21-25.

Dynamo kon in de eerste set het gaatje slaan na de 15-14 tussenstand halverwege. Via 19-15 en 23-16 pakten ze de set met 25-19. Bij deze ene setwinst bleef het, in de volgende doorgangen had Lycurgus de betere scores.

Lycurgus maakte het verschil in de tweede set na 16-18 met een serie naar 16-24, in de derde set was de thuisploeg bij 24-21 een rake klap van de winst verwijderd, echter slaagden ze niet de winst te pakken. Ook bij 25-24 ging het weer mis, waarop Lycurgus op 25-26 wel de trekker overhaalde.

In set vier hield Lycurgus steeds een aantal punten voorsprong na de vroege 8-11.  Via 11-15, 12-18 en 17-23 haalden ze de vierde set binnen en namen dus een 1-3 zege mee naar Groningen. Stijn van Schie van Lycurgus werd met 19 punten topscorer. Sjors Tijhuis maakte de meeste punten voor SV Dynamo, totaal 12.

ZVH vs. SSS werd 0-3 via 21-25, 18-25 en 29-31.

SSS kon na een lang gelijk opgaande strijd in de eerste set het verschil maken met een serie van 17-18 naar 17-21, In de tweede set werd via 9-12, 10-15 en 11-19 gestaag een hele ruime voorsprong opgebouwd, die resulteerde in  een 18-25 en 0-2 stand.

ZVH kon in de derde set van een 5-9 achterstand terugkomen naar 10-10, een 14-16 achterstand werd een 17-16 voorsprong en de 18-20 achterstand mondde uit in setpoints bij 24-23 en 25-24 voor de thuisploeg. Die echter niet verzilverd werden. Dat deed SSS wel op 29-30 voor de 0-3 winst. Stijn de Ruijter van SSS werd met 14 punten de topscorer van de partij. De hoge foutenlast van ZVH, 36 scores voor SSS, was een beslissende factor voor het verlies.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Hans van Dijk.