Valse start in play-outs voor Lycurgus (v)

12-Springendal-SetUp-'65-D1New Nexus Apps Lycurgus had deze week twee goede trainingen afgewerkt en was klaar om de strijd aan te gaan met Dynamo. Volgens de ranglijst van de reguliere competitie hebben wij één punt gekregen en Dynamo nul. De wedstrijd zal echter op nul-nul beginnen. Geen garanties dus.

Er werd gestart met Manon op spelverdeling, Bibi in de diagonaal, Anneke en Annelien als middens, Denise en Siska als passer-lopers en Anita als libero. De eerste set begonnen we gefocust, speelde degelijk en bouwden een voorsprong op tot 11-18. Echter na een discutabele beslissing van de scheidsrechter, die dacht dat het een gestolen bal was, waren we even de draad kwijt en verloren een aantal punten op rij. Het werd spannend na de twintig toe, Dynamo kwam tot 24-24 terug en maakte het uiteindelijk op 28-26 af.

Balen. Knop omschakelen, tweede set, nieuwe kansen. Helaas lukte het ons niet kansen te benutten en liepen we snel tegen een achterstand van 17-11 aan. Laura kwam het veld in voor Annelien en Simone nam, na een aantal weken blessureleed, de spelverdeling weer op zich. Deze wissels brachten nieuwe energie en we liepen in. Echter net niet genoeg om deze set te pakken. Wat Dynamo de eerste set wel lukte, lukte ons deze set niet. We verloren met 25-23

Dan de derde set, om nog wat van de wedstrijd te maken moest het nú gebeuren. Laura en Simone bleven staan en Bibi schoof naar de passer – loper positie voor Denise en Anke nam de diagonaal van haar over. Het goede spel verscheen weer en we speelden de set degelijk uit wat resulteerde in 20-25 winst. Dit doortrekken naar de vierde set om er vervolgens een vijfde set uit te slepen, was de bedoeling. Helaas. Balen. 25-15 en de set, wedstrijd en de drie punten gingen naar Dynamo.  Drie voor Dynamo, twee voor Set Up, één voor ons. Dit is niet hoe we hadden willen beginnen.

Aankomend weekend komt Set Up voor het eerst in actie tegen Dynamo, wij zijn een weekend vrij. Een weekend om de teleurstelling te verwerken, maar vooral om ons voor te bereiden en klaar te stomen voor een nieuwe week keihard trainen om vervolgens bij Set up te gaan winnen. Wij zijn nog niet klaar hier en gaan strijden voor wat we waard zijn! Op naar succes!

(Wedstrijdverslag van Siska Hoekstra, New Nexus Apps Lycurgus. Foto Rudy van ’t Rood)