VC Limax maakt van 0-2 achter een 3-2 zege vs. PDK

VoV, 30-09-2024. 6:23 uur. VC Limax en PDK Huizen speelden gisteren in hun tweede duel in de Eredivisie van dit seizoen voor de eerste winst. VC Limax verloor vorige week bij SSS, PDK leed in Doetinchem een nederlaag. In een vijfsetter kon de thuisploeg de winst over de streep trekken na met 0-2 te hebben achtergestaan.

VC Limax liet zich de openingsset ontfutselen, zag deze door de vingers glippen nadat ze van 13-14 achter op 17-14 voor kwamen en bij 24-20 op setpoint waren gekomen. PDK serveerde zich echter in een ruk naar de winst (24-26) nadat ze de side out voor 24-21 hadden gemaakt.

In set twee domineerde en dicteerde PDK het gebeuren binnen de lijnen. Heel vlot kwamen ze ver voor (3-11), namen een voorsprong van tien punten (5-15) en leverden hierop in de setfinale maar één puntje in. (16-25). VC Limax draaide de rollen in de derde set om en pakte nu vlot een mooie voorsprong (9-5, 14-7) die ze na 20-12 met 25-18 afsloten.

Tot 14-14 ging het gelijk op in de vierde set, de serie naar 18-14 maakte het verschil voor de winst van de thuisploeg. Met veel servedruk werd de marge uitgebreid naar 24-17, waarna de set met 25-18 werd gewonnen.

In de beslissende vijfde set werd met 8-5 van speelhelft gewisseld en PDK kon tot 9-7 blijven hopen op een goed resultaat. De serie naar 14-7 maakte daar een eind aan. VC Limax pakte de tiebreak met 15-8 en de wedstrijd dus met 3-2.

Kian Macnack van VC Limax werd met 20 punten de topscorer van de partij.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website VC Limax.