VC Sneek terug aan kop in Topdivisie A (m)

VoV, 26-11-2023. 8:22 uur. De nederlaag van koploper Madjoe en de eigen overwinning van VC Sneek was de oorzaak van een positiewisseling tussen de nummers één en twee in de stand. En ook de teams daar direct onder wisselden van plaats, mede omdat VIVES in Doetinchem hard onderuitging.

In Doetinchem streden Orion H2 en VIVES om behoud c.q. verbetering van hun positie in de top 5. Dat pakte voor de thuisploeg heel goed uit, zij stuurden VIVES met een dikke 3-0 nederlaag huiswaarts. Met slechts 17, 16 en 11 punten als oogst per set. Dat was dus wel duidelijk.

VC Sneek vs. Webton werd winst voor de thuisploeg op de Super Saturday, waarin later op de dag de dames nog tegen Apollo 8 speelden. Webton moest de eerste set aan de thuisploeg laten (25-17), maar kwam sterk terug middels een met minimaal verschil gewonnen tweede set (24-26). Na de 1-1 stand kon VC Sneek met 25-15 en 25-17 het verschil op de ranglijst in punten uitdrukken.

Madjoe vs. Keistad. De thuisploeg verdedigde de koppositie, niet in dit duel, maar moest VC Sneek zien onder zich te houden. Dat kregen ze niet voor elkaar, ze verloren de wedstrijd en de koppositie. AVV Keistad vertrok met een 0-3 (18, 19, 16) zege op zak, waarbij ze de thuisploeg drie sets onder de twintig hadden weten te houden.

Sudosa-Desto vs. VoCASA H2 werd een vijfsetter die eigenlijk alle kanten opging. Het werd 2-2 via 25-17, 16-25, 16-25 en 25-19. Sudosa-Desto had daarna het meeste over en pakte met 15-13 de 3-2 zege.

Van SV Dynamo H2 vs. Pegasus is geen uitslag ingevoerd bij de Nevobo. Dat moeten we u dus schuldig blijven en DIO en Olhaco waren speelvrij.