VC Sneek vecht zich naar zege tegen VIVES

VoV, 14-11-2023. 12:41 uur. De afgelopen veertien dagen hebben we geen enkele training compleet kunnen trainen door veel ziektegevallen en veel blessures. De laatste training voor de wedstrijd hebben wij met hulp van Daniël de Boer, Redmer Huitema en Rowan Heikoop van Lokomotiv Hydra een fatsoenlijke teamtraining kunnen neerzetten. Wij zijn onze stadgenoten van Lokomotiv Hydra dankbaar voor hulp en support.

Vanwege blessures kon de selectie van Kamphuis niet beschikken over Rutger Zoodsma en Tom Carlos Wollesen. Dat het een zware wedstrijd zou worden voor de overgebleven negen spelers was van meet af aan duidelijk, zowel de eerste als de tweede set gingen kansloos verloren tegen een zeer sterk spelend VIVES. Een eindstand van 19-25 en 16-25 vertelden hetzelfde verhaal.

In de derde set werd het pas een wedstrijd, mede door het publiek en trommelaars die zich luidruchtig achter de thuisploeg schaarden. VC Sneek vocht voor zijn laatste kans en misschien onderschatte VIVES de vechtersmentaliteit die niet voor het eerst dit seizoen werd ten toon gespreid.

Ook het voortdurend ageren tegen de wedstrijdleiding bracht VIVES uit hun spel. Hierdoor kon VC Sneek terugkeren in een ogenschijnlijk verloren wedstrijd. De derde set werd door fantastische servicedruk en harde aanvallen winnend afgesloten met 25-19.

De 4e set was echter een echte ‘thriller’. Na een ruime voorsprong aan het begin van de set kwamen de mannen van VIVES steeds meer terug en zorgde dit zelfs boven de 20 voor 4 matchpoints voor VIVES die daarmee een 1-3 overwinning op de mat kon brengen. Echter was dit niet het geval en met ogenschijnlijk hard werk en vechtlust werd de 4e set gewonnen met 33-31.

De beslissende 5e set begon ook fantastisch voor de Sneker mannen en er werd direct een 5-2 voorsprong gecreëerd. Toch kon VIVES terugkomen en werd bij de kant wissel zelfs tegen een 7-8 achterstand aangekeken.

Op 12-13 voor VIVES was er een foutserve voor Sneek en zorgde dit wederom voor 2 matchpoints voor VIVES. Toen werd er door puik blokkeer werk (Lees: 3x op rij in één rally de 14-14 afgedwongen). Aansluitend een fantastische ace van Jeen Pieter van der Meer en een verwoestende middenaanval van Mark Hekstra resulteerde in een 16-14 overwinning.

Veerkracht & vechtlust werd getoond in de kolkende Sneker Sporthal!

Na afloop was coach Edward Kamphuis erg trots op de prestatie en vechtlust van zijn mannen.  ‘We zijn langzaam in de wedstrijd gegroeid en konden steeds beter omgaan met de tegenstander die sterk leunt op oud-international Sjoerd Hoogendoorn. Een speler van de buitencategorie die bij ieder eredivisieteam een aanwinst zou zijn.

Het is VIVES helaas weer niet gelukt geen opmerking te maken over de arbitrage. Het zou het team en begeleiding van VIVES sieren om zich minder vaak uit te laten over de arbitrage en zeker niet het verlies op te hangen aan beslissingen van de leiding. Het getuigt van weinig respect voor de leiding en weinig zelfreflectie. Laat je handen spreken en laat winst of verlies niet afhangen van externe factoren.’

We hopen onze vorm door te zetten volgende week in Hoogeveen tegen Olhaco om 19:00 uur!