VC Sneek wint de beker

In het Theater van de Sport in Zwolle zijn de dames van VC Sneek vandaag winnaar geworden van de Nationale Beker. Peelpush werd in de finale met 1-3 verslagen, waardoor de dames onder leiding van Petra Groenland voor het eerst sinds 1992 weer de Nationale Beker mee naar huis mogen nemen.

Een sterke opening was er voor de vrouwen van VC Sneek, die moeite kregen met de servicedruk van Peelpush speelster Shannon Gerhardt. Lieke Clerkx kwam er aanvallend goed doorheen en de Meijelse formatie pakte een kleine voorsprong (13-10). Met een verhoogde foutenlast aan Sneekse zijde en Peelpush die goed doordrukte maakte een omloopbal van Petri Monsewije een einde aan de eerste set: 25-19.

Met twee aanvallen die buiten de lijnen vielen, mede dankzij het goede blok van Peelpush, kwam VC Sneek in de tweede set op een 6-4 achterstand. De Friezinnen naderde tot 16-16 toen trainer/coach Johan Leenders van Peelpush uit voorzorg een time-out aan vroeg en dit herhaalde op een stand van 19-20. Beide teams maakten onnodige fouten en het was uiteindelijk VC Sneek die het derde setpoint wist te pakken (26-28) en de stand op 1-1 bracht.

VC Sneek begon halverwege de derde set te draaien en Roos van Wijnen zette de 13-16 op het scorebord. De blokkering van de Friezinnen stond als een muur en de vrouwen van Peelpush kwamen er met de aanval niet goed meer doorheen. Clerkx scoorde nog een ace op 19-23, maar een foutservice van Suzanne Cartigny beeindigde de set: 20-25.

Peelpush wist de opgelopen achterstand in de vierde set gelijk te trekken op 11-11, maar zag de Noorderlingen daarna verder uitlopen en een marge van drie punten pakken (14-17). Toch wisten de Meijelse vrouwen de achterstand nogmaals in te lopen en zelfs een setpoint te pakken op 26-25. Klaske Sikkes wist op het midden het verschil te maken en met twee punten op een rij werd de set en wedstrijd beslist in het voordeel van VC Sneek: 26-28.