VC Spaarnestad U17 wint goud bij United World Games

VoV, 28-06-2024. 5:15 uur. VC Spaarnestad U17 heeft afgelopen weekend goud gewonnen bij de United World Games. Dit prestigieuze toernooi werd gehouden in Klagenfurt (Oostenrijk). De UWG zijn één van de grootste internationale multisportevenementen voor jeugdspelers ter wereld, waarbij teams uit dertig landen deelnemen aan tien verschillende sportdisciplines.

VC Spaarnestad nam bij het volleybal deel in de categorie jongens onder 17 jaar. Tijdens de poulefase werden de wedstrijden zonder setverlies gewonnen van twee teams uit Oostenrijk en twee teams uit Zwitserland.

In de halve finale nam Spaarnestad het op tegen PDK Huizen. Spaarnestad won de wedstrijd overtuigend met 2-0 (21-13 en 21-10). Ook tijdens de finale tegen VCU Wiener Neustadt uit Oostenrijk was Spaarnestad duidelijk het betere team. Spaarnestad won met 2-0 (21-15 en 21-17) en pakte verdiend de eindoverwinning.

gh @ VoV. Bron en foto persbericht VC Spaarnestad. Op de foto boven van links naar rechts: Nathan Heesbeen, Martijn van der Meijden, Mees Huisman, Alex de Reus, Jeroen Syrier (coach) en onder van links naar rechts Lucas Vos, Loris Vena, Stef Hofman, Stan Heschlé.