VC Velden na arbitrale misser uit ritme

logovcveldenRSZ2VoV, 09-10-2016. 13:35 uur. Eindelijk stond dan onze eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegen Spaarnestad DS1 beloofde het weer een zware opgave te worden, maar we hadden er zin in. De nog van een longontsteking herstellende libero, Michelle Thijssen, was weer van de partij en zij bracht de passjes weer netjes aan het net. We speelden een lekker spelletje, maar af en toe zorgden de slordigheden aan onze kant voor eenvoudige punten voor Spaarnestad. Hierdoor werd de 1ste met 20-25 verloren. We wisten dat er meer inzat.

De 2de set werd dan ook weer vol goede moed gestart. Met een zeer goed passende Emmy Janssen in het achterveld, konden de balletjes aan het net lekker verdeeld worden. Onze aanvalsters deelden regelmatig rake klappen uit, waar Spaarnestad geen antwoord op had. Boven de twintig lieten we de tegenstander toch weer dichterbij komen, waardoor deze set een spannende slotfase kreeg. Uiteindelijk stapten wij met 28-26, als winnaar van deze set, van het veld. Stand 1-1.

Had die 2de set ons teveel energie gekost? Waren we niet meer helemaal bij de les? Binnen no time stond er in de 3de set een 0-5 achterstand op het scorebord. Halverwege de set konden we de draad weer een beetje oppakken. Bregje Wijnhoven die er voor de spelverdeling goed in kwam speelden een aantal mooie A’tjes met Maud Janssen. Helaas was de achterstand te groot en verloren we set drie met 20-25, stand 1-2.

Op naar set 4, hier is meer uit te halen vandaag! Er werd weer gevochten voor ieder punt en het geloof was terug. We kwamen een aantal punten achter, maar door snelle middenaanvallen werd de stand weer gelijk getrokken. We zaten in een flow, waar heel veel lukte! Geweldige blokpunten wisselde zich af met mooie aanvallen. Helaas kwam toen het moment dat de arbitrage niet helemaal bij de les was. Een aanval van ons die duidelijk bij Spaarnestad op de grond werd geslagen, werd niet als punt beoordeeld. Het spel ging door en na een lange rally ging dit punt uiteindelijk naar Spaarnestad.

Iedereen had gezien dat de bal op de grond was geweest, behalve de twee scheidsrechters. Dit zorgde voor de nodige commotie. Het boe – geroep van de tribune hield enige tijd aan en ook bij ons was het ongeloof en de boosheid niet te missen. We hadden ineens weer veel moeite met scoren en Spaarnestad kwam op gelijke hoogte en ging eroverheen. Met 23-25 ging de 4de en laatste set naar de tegenstander, die toch echt voor ons had moeten zijn. De teleurstelling was groot, na weer een 1-3 verlies. En zeker op deze manier…

Laten we vooral het goede spel in onze achterhoofden houden en hier energie uithalen voor de volgende wedstrijd. Ook dit wordt weer geen gemakkelijke wedstrijd, uit tegen Sliedrecht Sport DS2. Met vooralsnog alleen maar tegenstanders uit de top is het geen eenvoudige seizoenstart in de 1ste divisie. Het vertoonde spel van de afgelopen weken moet toch een keer voor méér dan 1 puntje zorgen!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Ivon Dings, VC Velden dames 1.