VC Velden wint, Hands-Up weer onderuit

AlgemeenBalRSZ“Nadat wij afgelopen zaterdag thuis met 4-0 van Havoc hebben gewonnen ligt de competitie in de tweede divisie D voor ons weer helemaal open. Toch komt dit niet direct voort uit deze overwinning maar eerder uit de vreemde resultaten van Hands – Up in de laatste twee wedstrijden.

Al snel na de competitie start bleek Hands – Up met bijna alleen maar 4-0 overwinningen de gedoodverfde favoriet welke al snel uit wist te lopen naar meer dan tien punten voorsprong. Het is dan ook vreemd dat deze ploeg nu twee wedstrijden achter elkaar dik met 4-0 verliest. Wat hier de rede van is zou ik niet weten, maar hierdoor is in ieder geval de spanning in de top weer volledig terug. Wat dat betreft gaat zich de competitie nu in een cruciale fase begeven  waarbij het mijn inziens, zoals al eerder aangegeven, spannend zal blijven tot het einde.

Wat dat betreft hebben we afgelopen zaterdag tegen Havoc in ieder geval laten zien om niet zonder slag of stoot af te haken bij de top, maar juist (en dat bleek dus achteraf) weer vol aan te sluiten.  Het was een wedstrijd uit het boekje,  zoals men dat soms wil zeggen. Van meet af aan waren we met name de eerste drie sets de bovenliggende partij. De serve druk van onze zijde was dermate groot dat er van echte aanvallen vanuit Havoc zijde weinig sprake was. De spaarzame aanvallen die er wel kwamen waren dan ook een prooi  voor de blokkade en verdediging. De setstanden lieten dit beeld dan ook duidelijk naar voren komen, 25-13, 25-11, 25-17.

De wedstrijd eigenlijk al op zak hebbende, moesten we in de vierde set meer moeite doen om het bonuspunt in de wacht te slepen. Met name in het begin van de set waren we slordig en ongeconcentreerd. Toch wisten we ons  tijdig te herpakken en wisten we de set prima af te sluiten met 25-21.  Een rondje van de coach was dus achteraf zeker op zijn plaats.  Goed met nog vijf wedstrijden voor de boeg op twee punten achterstand van de koploper en gelijk met Meerkerk (wel een wedstrijd minder) is er nog van alles mogelijk en zal het zoals gezegd nog lang spannend blijven.

(Wedstrijdverslag van André Kuijpers, trainer coach VC Velden dames 1. Foto Jan van den Noort)