VC Zwolle neemt 0-3 zege mee bij Peelpush

VoV, 07-10-2024. 6:27 uur. Gisteren stond in Meijel de vierde eredivisiewedstrijd bij de dames van dit weekend in de agenda. Op zaterdag hadden Apollo 8, Sudosa-Desto en Sliedrecht Sport hun duels winnend afgesloten, in Meijel gingen Peelpush en VC Zwolle ook voor de winst.

De teams waren in de openingsset lange tijd aan elkaar gewaagd en wisselden elkaar met enige regelmaat aan de leiding af. Zo werd de 7-4 voor Peelpush een 11-13 voorsprong voor VC Zwolle, die na de Zwolse time out bij 16-14 tot 22-19 in het voordeel van de thuisploeg bleef. Een ace en een aanvallende fout maakten even later 22-22, waarop Johan Leenders de thuisploeg naar de kant haalde. Na de side outs voor 23-23, serveerde Peekpush fout en blokkeerde VC Zwolle het laatste punt voor de 23-25 tegen de vloer.

In de tweede set deden de teams lang niets voor elkaar onder en wisselden ze zich regelmatig aan de leiding af. Bij 5-5, 8-8 en 12-12 werden via side outs gelijke standen op het scorebord gezet. VC Zwolle pakte twee punten voorsprong bij 15-17 en 16-18, maar moest bij 19-19 de time out in om Peelpush scorend te stoppen. De eerste twee punten na de pauze waren voor VC Zwolle en dat verschil hielden ze tot 22-24 vast, waarna het breakpoint voor de 22-25 setwinst en de 0-2 zorgde.

De teams waren ook in de derde set heel lang elkaars gelijke, met af en toe een uitschieter van een paar punten in het voordeel van een van beide. Zoals bij 6-4 of 8-11, Bij 11-11 had Peelpush de schade hersteld en vervolgens was het stuivertje wisselen bij 13-12, 14-15 en 19-18.  Na 21-21 pakte VC Zwolle de side out en het breakpoint voor 21-23 en dat beslissende verschil hielden ze tot 23-25 vast.

Aanvallend en blokkerend scoorde VC Zwolle meer punten, totaal 39 om 51, serverend had Peelpush twee aces meer. Drie speelster scoorden 11 keer, Laura Vermaas van Peelpush en Emily Silderhuis en Wies Smits van VC Zwolle kwamen tot dat aantal. Kirsten van Leusen van VC Zwolle kwam met 10 treffers ook nog in de dubbele cijfers.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website VC Zwolle.