VCN heren1 pakt de volle buit in eigen huis

VoV, 09-10-2022. 9:13 uur. Thuisbasis Sporthal Oostgaarde is het podium voor een prachtige wedstrijd waarin de mannen van coach Van Hal in slechts drie sets de wedstrijd weten te beslissen tegen Talentteam Papendal.

De thuisploeg begint de eerste thuiswedstrijd in de nieuwe kleding van shirtsponsor GEFF, een vrij nieuw merk in Nederland. VCN heren1 is dan ook het eerste herenteam in de eredivisie dat in GEFF-kleding speelt.

De eerste set biedt de heren uit Capelle direct kansen voor een flinke voorsprong. Deze blijkt in de eindfase nodig, er worden door TTP drie setpoints van VCN weggewerkt voordat de thuisploeg er toch met de winst vandoor gaat (28-26).

Ook in set twee komt VCN weer goed uit de startblokken. Aan eigen spel komt TTP eigenlijk niet toe en hier maken de mannen uit Capelle goed gebruik van. Een score van 25-18 biedt geen reden voor twijfel, deze set is voor VCN.

De basis van Casper Haanappel (sv), Tom van Reeuwijk (d), Koen Herrebout (pl), Cain van Hal (pl), Sharif Gabriel (m), Denny van Berkum (m) en Sammy Talbott (l) blijft ongewijzigd. TTP lijkt het spel in set drie onder controle te krijgen en komt al snel op voorsprong.

Coach Van Hal roept zijn mannen bij elkaar en deze time-out blijkt nodig. De heren herpakken zich en wederom heeft TTP het erg moeilijk met het spel dat deze zeven mannen neerzetten. Ze proberen het nog, maar er is geen houden aan. Met 25-20 pakt VCN ook de derde set en daarmee de volle winst voor eigen publiek.

Volgende week zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Draisma Dynamo reist dan vanuit Apeldoorn naar Capelle aan den IJssel.

gh @ VoV, verslag van en foto via Stephanie van Berkum-Hofs, VCN.