VCV dendert over Ormi heen

VCVvarsseveld“In deze fase van de competitie zijn er überhaupt geen makkelijke wedstrijden.  Of je nu tegen de nummer twee speelt of tegen ploegen die wat verder naar onderen staan, elke wedstrijd begint met 0-0 en iedereen kan verliezen als je niet bij de les bent of gewoon een zaterdag je niveau niet haalt. Dus zullen we ook tegen Ormi goed moeten presteren, ons niveau moeten halen om zo een kans maken op de winst.

Ormi is een taaie tegenstander, waartegen je elke set weer geconcentreerd moet spelen om die tot een goed einde te kunnen brengen. Zij zijn met Favorita en Twente ’05 in een hevige strijd verwikkeld om de p/d plaats, die zullen ze zo snel mogelijk proberen veilig te stellen en daar zullen we ons goed op moeten voorbereiden.” Zo blikte trainer coach Frans Jordens van VCV Varsseveld afgelopen week vooruit op het duel tegen Ormi.

Nu kan hij met tevredenheid constateren dat zijn team gedaan heeft wat hij vooraf had aangegeven dat zij moesten doen om te winnen. “Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld met veel serve druk en een sterke verdediging. dat was eigenlijk wel de basis voor onze winst met 4-0.” Zegt Frans tegen Vizier op Volleybal. “De setstanden waren vrij duidelijk; met 25-11,  25-14, 25-16 en 25-15 waren we de hele wedstrijd prima bij de les.”

“En toch begonnen we in de 1e set nog met een 0-4 achterstand,  maar deze hadden we snel rechtgetrokken en we denderden er meteen flink overheen. In de 2e set bleef Ormi tot de tien  in ons spoor en daarna was het een gelopen koers. In de 3e set kwamen we nog achter met 0-5, toen hebben we een paar wissels erin gezet en de achterstand was na drie keer knipperen met de ogen weg en wederom denderden we door naar de finish. De 4e set bleef Ormi in het begin ook nog bij maar op de helft hadden we weer flink afstand genomen en konden het goed uitspelen. Al met al een hele duidelijke overwinning,  waar iedereen haar aandeel in had en het eigen niveau mooi constant bleef.

Komend weekend is VCV vrij en dan volgt de moeilijke uitwedstrijd bij Twente ’05,  die thuis sterker zijn dan men denkt.” aldus Frans.