VCV gaat onderuit tegen Volley Tilburg

1stedivisielogoRvRrvs

Zaterdag 5 maart mocht Zimpel / VCV aantreden tegen de huidige nummer drie: Volley Tilburg. In de thuiswedstrijd ging Zimpel / VCV met de volle nederlaag eraf, in de uitwedstrijd hadden de Veenendaalse dus niets te verliezen.

Coach Luuk Jothmann startte met Marjolijn, Denise, Anne, Valerie, Nadia en Kelly. De meiden begonnen goed aan de eerste set. Met een paar servicepunten en mooie reddingen in het achterveld bouwde de Veenendaalse ploeg een kleine voorsprong op. Tilburg staat niet voor niets derde en schakelde een tandje bij. Dit zorgde voor druk bij de Veenendaalse waardoor er foutjes in het spel kwamen. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en de eerste set ging met 25-21 naar Tilburg.

In de tweede set zette Zimpel / VCV de negatieve trend door. De Veenendaalse dames waren maar een schim van wat ze echt kunnen. Inspiratieloos gingen ze dan ook de tweede set keihard het veld af (25-11).  Ook de derde kon Zimpel / VCV geen weerstand bieden. Het blok aan de kant van Tilburg was hoog en de verdediging stond goed. En ondanks dat bij VCV er mooie ballen van de grond werden gehaald, ontbrak het zelf scoren van de ballen. (25-17)

Een vierde set moest er voor de Veenendalers voor zorgen dat ze niet opnieuw met de maximale scoren vanaf gingen. De dames begonnen goed, er kwam enthousiasme in het spel en de servicedruk nam toe. Dit resulteerde in een spannende slotfase. Bij 23-23 kreeg Zimpel / VCV een matchpoint tegen, maat wist die tot tweemaal toe weg te poetsen. Bij opnieuw een matchpoint besloot de scheids dat het genoeg was. Door deze fout van de arbitrage werd de kans voor de Veenendalers ontnomen te laten zien waarom zij al jaren een vaste speler zijn in de eerste divisie en toch nog een setje te pakken.

Uiteindelijk hebben we niet op die laatste punt de wedstrijd verloren. Daarvoor zullen we de komende week weer hard gaan trainen om de laatste wedstrijden vol gas te kunnen geven om de wedstrijden te gaan winnen. De volgende wedstrijd is waarschijnlijk tegen VoCASA uit Nijmegen. De datum staat echter nog niet vast i.v.m. interlandvolleybal.

(Wedstrijdverslag van Kelly Bolink, Zimpel / VCV. Foto Rudy van ’t Rood)