VCV Heren 2 wint in Eredivisie ambiance

IMG_1930 (Kopie)

Het talenten team Veenendaal moest het gisteren opnemen tegen VC Krimpen, de vierde plaats in de eerste divisie b stond op het spel. Omdat Prins / VCV en Zimpel / VCV, de heren en dames één teams, een uitwedstrijd speelden wilden de spelers van heren 2 hier een speciale wedstrijd van maken op center court. Ballenkinderen, muziek en een speaker werden door het team zelf geregeld. Met deze groep spelers uit de eigen jeugd is de toekomst voor de club uit Veenendaal wel veilig gesteld.

De mannen van VC Krimpen hadden er ook enorm veel zin in om in deze ambiance te mogen spelen dat bleek al vanaf de eerste set. VC Krimpen nam direct een 1-6 voorsprong met een goed spelende Thomas Boerefijn aan de kant van Krimpen. Gelukkig kwamen de mannen van VCV in hun spel en ging de set gelijk op. Het werd een spannende set die met 23-25 naar VC Krimpen ging.

Vanaf de tweede set voerde VCV de servicedruk op en speelde Mark van de Munt en Sander Lems een belangrijke rol in de aanval en blokkering. Het was invaller Diede Woudsma die aanvallend de belangrijke ballen scoorde en met 25-19 werd de stand gelijk getrokken 1-1.

De derde set werd de lijn doorgezet en kwam VCV met 18-14 voor, maar Krimpen gaf zich niet gewonnen en via lange rally’s werd het weer spannend. Uiteindelijk won de blokkering van VCV het van de aanval van Krimpen en werd het 26-24 voor VCV. De vierde set was er een hoofdrol voor Melvin Amerongen de spelverdeler van VCV die een aantal briljante verdedigingsactie maakte,  waardoor VC krimpen geen bal meer op de grond kreeg deze set ging met 25-20 naar VCV met deze 3-1 overwinning werd de vierde plaats veilig gesteld.

Over twee weken willen de mannen van VCV heren 2 stunten in Zevenhuizen tegen de nummer één, VC Nesselande.

(Wedstrijdverslag van Johan van Zelderen, trainer coach VCV heren 2. Foto Jan van den Noort.)