Veracles D1 heeft de eerste punten binnen

1617Veracles

VoV. 04-10-2016. 6:00 uur. Zaterdag 1 oktober was het dan eindelijk zo ver. De allereerste competitiewedstrijd van IBM Client Innovation Center Benelux/Veracles DS 1. Na een voorbereiding van vijf weken mochten ook wij eindelijk spelen voor de punten. De wedstrijd werd gespeeld tegen SV Dynamo Apeldoorn DS 1, de nummer 4 in de Topdivisie van vorig seizoen. Als nieuwkomer in de Topdivisie hadden we niets te verliezen en gingen we er met z’n allen vol voor. Niet twijfelen, initiatief nemen en er een mooi feestje van maken,  was de gedachte.

De eerste set ging van start. Het was een moeizaam begin, waarin binnen vijf punten de tegenstander al twee punten kreeg wegens een opstellingsfout aan eigen kant. Paula Veldman (diagonaal) bleek op passer/loper te moeten staan en Dorien Dijkstra (passer/loper) op diagonaal. Nadat iedereen op de goede plek stond, konden we echt met de wedstrijd beginnen. Ondanks dat Paula niet op haar eigen positie stond, wist ze op midachter heerlijk de balletjes van de grond te houden. De set werd helaas toch verloren met 25-19, maar dit zette ons op scherp om er de tweede set nog harder tegen aan te gaan.

En dat deden we! We hadden gedurende de hele wedstrijd goede serve druk. Zowel Britt Schreurs als Sanne Kroontje maakten lange series en dat leverde ons telkens veel punten op. We maakten blokjes, mooie aanvallen op alle posities en Renee Houkes scoorde met haar slim geplaatste balletjes geregeld puntjes. Mede hierdoor wisten we de set overtuigend te winnen met een stand van 25 tegen 16.

In de derde set stond Dynamo weer op scherp. Bij een stand van 24 tegen 19 voor Dynamo kwam Sanne Kroontje aan serve. Weer kwam er een goede serve serie, waarmee we ons terug konden knokken naar een stand van 24 – 24 en het zo toch nog spannend wisten te maken. Helaas konden we het net niet doorzetten en wist Dynamo de set met 26 – 24 te winnen. 2 – 1 voor Dynamo.

De vierde set begon, om de wedstrijd nog winnend af te kunnen sluiten moesten we deze pakken. Helaas begonnen we niet sterk en lieten we de dames van Dynamo tot 17 – 9 uitlopen. Verder dan dat lieten we ze niet gaan! Na wat wissels, die zeer goed uitpakten, wisten we weer bij te komen en waren we vastberaden om de set ook binnen te slepen. En dat lukte! Het was erg spannend maar uiteindelijk lukte het ons om de set af te maken met 26 – 24. Nu de vijfde set nog.

We begonnen zeer sterk. Het liep goed, maakten blokjes, hadden een goede serve en konden op elke positie de bal scoren. Bij een stand van 6 tegen 8 in ons voordeel werd van speelhelft gewisseld. Het liep op tot een spannende stand van 10 – 12 voor ons. Chanel Baas kwam aan serve en serveerde ons naar een stand van 10 – 14. Ook het laatste punt bleek een prooi voor haar serve en zo werd er een heerlijke overwinning uit het vuur gesleept. Deze werd natuurlijk passend afgesloten en gevierd met het Veracles lied!!

Na de wedstrijd zei trainer Paul Oosterhof: “We zijn deze wedstrijd drie keer gestorven, maar ook weer opgestaan!” We wisten ons van een achterstand telkens goed terug te knokken en dat leverde de winst op!”

Volgende week zaterdag, 8 oktober, spelen we onze eerste thuiswedstrijd tegen Nijhuis Telecom/Sudosa Desto DS 1. Ook hier gaan we vol voor de winst! Zien we jullie dan?  HUP GROEN!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag door Fleur Hukema, IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles Dames 1. Foto website Veracles