Veracles struikelt, staat op en valt toch

VCV Dames 2015-2016

Koploper Sportal Veracles ging bij VCV Varsseveld met 3-2 onderuit. De gang in de eerste set was statig en fier en kon met een 22-25 worden afgesloten. Vervolgens bracht de ploeg van Frans Jordens de gasten uit hun evenwicht en kwamen ze behoorlijk aan het struikelen. Met twee keer 25-18 nam de thuisploeg een 2-1 voorsprong in sets. De gasten bewezen daarna dat struikelen niet hoeft te betekenden dat je ook ter aarde stort. Ze bleven op de been, rechtten hun rug en knalden VCV naar een 14-25 nederlaag. Daarmee werd de tiebreak de scherprechter in het duel. En dat gebeurde keihard. Struikelen werd languit plat gaan voor Veracles na de 15-04 in de vijfde set.

VC Sneek II was gast in Rijssen bij Rivo. De Rivo dames werden in drie sets naar een ruime nederlaag gespeeld, vooral de 12-25 in de tweede en 11-15 in de vierde spreken boekdelen. Dat de derde daartussen dan nog met 25-23 werd gewonnen toont veerkracht. Ook de eerste set ging naar Sneek, die pakten ze met 19-25.

WSV Warnsveld haalde tegen Zalsman / Reflex voor de derde keer achter elkaar in een thuiswedstrijd snoeihard uit. Na de 4-0 zeges eerder tegen Scylla en Emmen ’95 was het nu de beurt aan Zalsman / Reflex om puntloos uit Warnsveld te vertrekken. En de setstanden logen er niet om met 25-14, 25-15, 25-16 en 25-17. Zo te zien had dat nog even geduurd voordat de gasten een set tot de eindstreep hadden weten te brengen.

De uitslag en setstanden van de wedstrijd de Bevers vs Forza Hoogland moeten we u helaas schuldig blijven.

De stand in het linker rijtje is: Veracles 17-61, Sneek II 16-55, Dynamo Tubbergen 16-48, VCV 17-48, Donitas II 16-45, Rivo 17-45. Dan staat  WSV achtste (16-36) en Reflex tiende met 17-28.

gh @ Vizier op Volleybal. VCV Varsseveld.