Veracles was een gewaarschuwd team…

Veracles2015nieuw

Na twee weekenden rust mochten we weer aantreden. Dit keer in Amersfoort tegen Forza Hoogland. Forza staat op dit moment laatste in de eerste divisie, maar ze hebben in de hele competitie nog maar één keer met 4-0 verloren. Wij waren dus gewaarschuwd.

We begonnen in de eerste set met Lotte Hess en Alexandra Hogeveen aan de buitenkant, Jente Wieldraaijer en Sanne Kroontje op midden, Paula Veldman op diagonaal, Loes Boone als spelverdeelster en natuurlijk Chanel te Kiefte als libero. Deze wedstrijd konden we niet beschikken over Marleen Mulder, want zij is de afgelopen wedstrijd tegen Reflex geblesseerd geraakt aan haar enkel.

We begonnen de eerste set redelijk scherp en stonden al snel met 2-9 voor. Toch lieten we Forza terug komen in de set en moesten we goed opletten om de voorsprong niet uit handen te geven. Uiteindelijk wonnen we met 19-25.  In de tweede set stonden we vlot op een achterstand en kostte het veel moeite om aan te haken bij Forza. Dit lukte uiteindelijk jammer genoeg niet. Wij kwamen niet toe aan het spelen van ons eigen spel. We verloren deze set met 25-16 en wisten nu waarom we gewaarschuwd waren.

Gelukkig herstelden we ons enigszins en lukte het ons door hard te werken de derde en vierde set te pakken met respectievelijk 23-25 en 19-25. Ondanks het feit dat Forza hekkensluiter is, is het een geduchte tegenstander gebleken. Makkelijk was het zeker niet, maar gelukkig hebben we vier belangrijke punten binnengehaald.

Volgende week zaterdag spelen we opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer tegen VCV uit Varsseveld. De wedstrijd in Groningen tegen VCV is geëindigd in een 3-2 overwinning voor ons. Dus zaterdag moeten we opnieuw vol aan de bak om zoveel mogelijk punten mee naar Groningen te nemen.

(Wedstrijdverslag door Loes Boone, Sportal Veracles. Foto Studiorl.nl)