Verlies Milano van Daalderop vs. Novara

VoV, 22-10-2024. 7:06 uur. In de Italiaanse competitie bij de dames verloor Vero Volley Milano van Nika Daalderop op eigen veld met 2-3 van Novara. Twee keer winst in de set verlenging (32-30 en 31-29) wogen niet op tegen de 21-25 in de eerste, 22-25 in de derde en 12-15 in de vijfde set. Novara maakte met aanvallende punten het verschil, vooral door de 30 punten van Tatiana Tolok. Daalderop maakte er 18 voor Milano, Sylla 19 en Danesi 20.

Pinerolo versloeg Cuneo van Tessa Polder (foto) met 3-1. De eerste en vierde set eindigden met 25-23, daartussen was er een 19-25 en 25-18 setstand. Tessa Polder scoorde 11 keer voor Cuneo, Malwina Smarzek liet er 23 voor Pinerolo noteren.

Chieri ’76 won met 3-2 van Firenze. Sarah van Aalen kreeg 6 punten achter haar naam, Anne Buijs 3. Beiden uiteraard voor Chieri ’76. Scandicci won met 3-0 van Perugia, Indy Baijens kreeg speeltijd bij de thuisploeg maar scoorde niet. Ekaterina Antropova werd met 27 punten de topscorer bij Scandicci. En Vallefoglia won met 3-0 van Busto Arsizio, waar Pleun van der Pijl geen speeltijd kreeg.

Roma Volley verloor met 1-3 van Conegliano, dat met Isabelle Haak (26 punten) en Sarah Fahr (15 punten) de topschutters in de ploeg had. En Bergamo verloor thuis met 1-3 van Talmassons.

Bij de mannen in Italië was er een 2-3 zege voor Padova bij Grottazolina, mede door de 11 punten van Fabian Plak voor de winnende ploeg. De tiebreak eindigde in 16-18.

Modena van Sil Meijs leed voor 3.500 toeschouwers een 3-1 nederlaag bij Trentino. Meijs had 4 keer een invalbeurt, hij scoorde 1 keer. De torenhoge foutenlast (20 om 35) deed Modena de das om, zij hadden namelijk wel een 62 om 76 betere eigen score.

Piacenza van Robbert Andringa won met 3-1 van Taranto. Andringa had in elke set passende invalbeurten, hij scoorde niet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Ninotto/ LVF.