Vijfsetters troef in de Superdivisie Dames

VoV, 06-10-2024. 7:15 uur. In de derde ronde van de Superdivisie bij de dames eindigden vier van de vijf wedstrijden in een vijfsetter. Drie daarvan werden door de thuisploeg gewonnen. Veracles had vier sets nodig om de winst tegen Voltena in eigen huis te houden.

Bij Sudosa-Desto D2 vs. US was er in elke set sprake van een bijzonder scoreverloop. Steeds werd een ruime achterstand (bijna) door de achtervolgende ploeg ongedaan gemaakt. Zo kwam US in de eerste set van 22-14 terug naar 23-22 en 24-23 waarna ze met 25-23 verloren. In set twee werd 15-22 nog 21-23 voordat twee aanvallende fouten van de thuisploeg de set met 21-25 besliste.

In de derde set werd een 19-13 voorsprong van de thuisploeg door US veranderd in een 22-25 zege, nadat ze Sudosa na 22-19 geen punt meer toestonden. In set vier kon Sudosa de tiebreak na de 19-15 en 21-17 met 25-18 veiligstellen.

De winst leek in de tiebreak naar de thuisploeg te gaan toen ze met 8-4 en 12-7 ruim aan de leiding gingen. Echter geheel conform het beeld in vorige sets veranderde dat weer. US was bij 12-12 op gelijke hoogte en won de set met 13-15 en de wedstrijd met 2-3.

Sliedrecht Sport Dames 2 nam tegen Pegasus via twee keer 25-21 een 2-0 voorsprong. De gasten uit Nijmegen konden echter met 22-25 en 25-27 die achterstand ombuigen naar een 2-2 stand, waarmee ze het eerste competitiepunt binnen hadden. In de beslissende vijfde set wisselde Sliedrecht met 8-4 voor van speelhelft, Pegasus kwam nog terug naar 9-8 maar moest daarna met 15-10 capituleren.

Rivo kwam in Nijmegen bij VoCASA ook met 0-2 voor. Via 17-25 en een nipte 24-26. Daarna werd de ploeg echter twee keer ruim verslagen. Met twee keer 25-15 wist VoCASA de beslissende vijfde set af te dwingen. Daarin liepen ze vlot uit naar 5-2 en 8-4. Na de veldwissel op die laatste tussenstand ging de winst via 12-5 met 15-9 naar de thuisploeg. Met 3-2 bleef VoCASA ongeslagen.

AVV Keistad en Dinto beslisten hun onderlinge duel ook in vijf sets. In dit duel werd om beurten een set gepakt. In de eerste twee sets waren de verschillen aan het eind met 26-24 en 22-25 gering, daarna volgden twee sets waarin beide teams een keer ruim beter waren. Keistad kwam op 2-1 in sets via 25-12, Dinto kon de tiebreak afdwingen met 18-25. In die vijfde set had opnieuw Keistad de beste score. Met 15-11 hielden zij de meeste punten in eigen huis.

Veracles en Voltena deden drie sets maar heel weinig voor elkaar onder gezien de eindstanden in die sets. De gasten uit Werkendam namen via 22-25 een 0-1 voorsprong en konden in de tweede set bijna het eerste puntje bijschrijven, Echter wist de thuisploeg met 28-26 de 1-1 stand op het scorebord te krijgen. Ook in de derde set was het met 25-23 spannend, daarna trok Veracles de 3-1 wedstrijdwinst met 25-18 over de streep.

De stand is nu:

VoCASA 3-8, Veracles 3-7, Dinto 3-6, Keistad 2-5, Sliedrecht Sport D2 3-5, Rivo 3-5, Apollo 8 2-3, Voltena 3-2, US 3-2, Sudosa-Desto D2 2-1 en Pegasus 3-1.