VIVES D1 door naar volgende ronde in de beker

VoV, 30-09-2024. 6:35 uur. Door een 3-0 overwinning op Zovoc dames 1 plaatst Departyshop.nl VIVES dames 1 zich voor de volgende ronde van de nationale bekercompetitie. Wie de volgende tegenstander wordt, wordt door loting bepaald. De volgende ronde wordt gespeeld op zaterdag 26 oktober.

Coach Michel Klappers begon de wedstrijd met Janine, Romy, Rebecca, Sterre, Anouk, Manon en libero Amber. Tot 3-3 ging het gelijk op. Maar door maar liefst 3 aces van Romy werd een voorsprong van 7-3 genomen. Ook Zovoc bleef wel wat puntjes scoren, maar VIVES was overtuigend de betere ploeg. Door een scorende prikbal en ace van Manon werd de voorsprong uitgebouwd naar 9-5.

Daarna liep de foutenlast bij Zovoc op en wist VIVES verder uit te lopen onder meer door een ace van Sterre, goede verdediging van Romy en een mooie pipe aanval van Manon. Het zeventiende punt was een prachtige harde aanval van Anouk. Reden voor de coach van Zovoc om een time out te nemen. Dat mocht niet baten. VIVES trok deze set, met Sanne en Kyra die inmiddels in de ploeg waren gebracht, eenvoudig met 25-10 naar zich toe. Het laatste punt was een score van Manon die een prachtige setup op de buitenkant van Janine hard insloeg.

In de tweede set kwam Esmee als spelverdeler de plaats van Janine innemen en begon coach Michel verder met de opstelling van de eerste set. Esmee serveerde naar 3-0. Met een mooie score en een ace van Romy werd het 8-5 in het voordeel van de thuisploeg. Daarna kwam een wat rommelige fase, waarin bij beide ploegen fouten werden gemaakt en er ook een aantal keer fout werd geserveerd.

Toch kwam Zovoc ook in deze set niet echt in het verhaal voor. Bij de stand van 16-12 kwam Celeste in het veld voor Sterre. En zij begon gelijk sterk met een goed blok, 17-12. Bij 20-14 nam Zovoc een time out en tegelijkertijd kwam Wytske in het veld voor Anouk. Met nog een aantal mooie aanvallende acties werd de set ook dit keer eenvoudig gewonnen door VIVES, 25-17.

De derde set nam Janine de plaats weer in van Esmee en begon Sanne voor Romy, waardoor Manon van de passer-loper positie naar de diagonaalpositie verhuisde. De set begon rommelig met veel fouten aan de kant van VIVES, waardoor Zovoc een kleine voorsprong nam 4-6. Op de stand van 7-7 serveerde Janine een ace, maar ze raakte ook haar lens kwijt, waardoor het team even moest zoeken, maar de lens werd gevonden. Door een lekker blok van Anouk en Rebecca werd het 8-7.

Toch werden opnieuw wat foutjes gemaakt en liep het niet helemaal lekker. Bij een 8-9 achterstand kwam Esmee in het veld voor Janine. De foutjes bleven in het spel. Tot 14-14 ging het gelijk op, daarna was er weer een kleine voorsprong voor Zovoc, 15-18. Maar toen zette VIVES een tandje erbij en werd er meer gescoord. Wytske kwam nog even in het veld voor Anouk. Maar na het gelijke spel op 20-20 is VIVES niet meer in gevaar geweest. Met een prachtige pipe aanval van Anouk en een mooie score van Rebecca werd het 24-21. Coach Michel nam nog een time out. Het laatste punt werd daarna binnengeslagen door Manon en daarmee werd het 25-21 en 3-0 voor VIVES.

Heren 1 van VIVES speelde hun bekerwedstrijd tegen Huizen heren 2 tegelijk op het andere veld. Een spannende wedstrijd, waarbij VIVES het tot een 2-2 wist te brengen. Een vijfde set moest eraan te pas komen. Met de steun van het publiek en dames 1 wisten de mannen deze vijfde set te winnen. Helaas is deze overwinning niet voldoende voor het behalen van de volgende ronde in de beker.

Volgende week start voor Departyshop.nl VIVES dames 1 de competitie met opnieuw een thuiswedstrijd. Om 19.45 uur staat in de IJsselhal de wedstrijd tegen Volley Tilburg op het programma.

gh @ VoV, tekst Karin Beenen, VIVES. Foto: Mans Melis