VIVES D1 sleept drie punten uit het vuur

VoV, 14-10-2024. 6:43 uur. Departyshop.nl VIVES dames1 mocht zaterdag op bezoek bij Armixtos in Amsterdam. In sporthal De Pijp werd het 3-1 voor de IJsselsteinse meiden.

In het begin van de wedstrijd leek het erop dat de bezoekende ouders de parkeerkosten laag konden houden, want in set 1 en 2 was VIVES heel duidelijk op dreef en de betere ploeg. Maar in set 3 keerde het tij en moest de vechtlust van het team eraan te pas komen om uiteindelijk in de vierde set de wedstrijd na een achterstand om te buigen in een overwinning. Coach Michel Klappers na afloop van de wedstrijd: ‘’Elke week het beste uit jezelf halen, levert uiteindelijk altijd resultaat op.’’

In de eerste set begon VIVES met de basisopstelling, Janine, Romy, Rebecca, Sterre, Anouk, Manon en libero Amber. Met twee aces van Manon en enkele scores door sterke blokkering van onder anderen Rebecca liep VIVES uit naar een 1-8 voorsprong. De servicedruk bleef hoog aan de kant van VIVES, waardoor Armixtos niet veel had in te brengen in deze set.

Ook in set twee was VIVES de betere ploeg. Inmiddels werd het publiek van Armixtos opgezweept door de speaker: ‘Make some noise’. Maar de meiden lieten zich niet van de wijs brengen. De voorsprong was minder groot dan in set 1. Maar VIVES is geen moment in gevaar geweest.

In set drie met Esmee en Sanne in de ploeg voor Janine en Manon begon VIVES moeizaam. Armixtos nam een 5-1 voorsprong. De Amsterdamse tegenstander tapte deze set uit een ander vaatje. Ze hadden enkele aanpassingen gedaan, waardoor ze beter gewapend waren tegen het spelletje van VIVES. Niks mocht baten aan de kant van de IJsselsteinse ploeg. VIVES bleef tegen een enorme achterstand aankijken. Via 14-6 en 20-10 werd het uiteindelijk 25-13 voor Armixtos.

De vierde set was een spannende. Opnieuw keek VIVES  tegen een achterstand aan en was de foutenlast hoog. Bij een stand van 8-3 voor Armixtos kwam Wytske in de ploeg voor Anouk. Manon en Rebecca wisten nog wel enkele punten binnen te slaan, maar het ging moeizaam, het werd 14-9 voor de thuisploeg. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maakte ook beide wel foutjes. Dus de spanning liep op. Het werd 20-16 voor de thuisploeg. Coach Michel nam een time-out. VIVES bleef tot het einde tegen een achterstand aankijken.

Bij 23-19 scoorde VIVES een punt door sterke blokkering van Rebecca. Met een ace van Manon, een score op het midden en een blokkering van Rebecca stond ineens een 23-23 gelijkspel op het bord. Door een score van Armixtos werd het 24-23. Rebecca scoorde opnieuw, 24-24. Het publiek zat op het puntje van de stoel boven op de tribune. Door scores van Manon op de pipe en een prikbal van Anouk werd het uiteindelijk 24-26 en dus 1-3 voor VIVES.

Volgende week speelt VIVES een thuiswedstrijd in de IJsselhal om 19.45 uur tegen Next Volley Dordrecht dames 1.

gh @ VoV, verslag van PR-commissie VIVES, foto Edwin Koene.