VIVES D1 wint eerste bekerwedstrijd

VoV, 16-09-2024. 16:50 uur. Eindelijk mocht DePartyshop.nl VIVES Dames 1 afgelopen zaterdag voor het ecchie spelen. Op het programma stond de eerste bekerwedstrijd tegen Inter Rijswijk dames 1.

De eerste set speelde VIVES redelijk. Er vielen verdedigend te veel ballen op de grond en ze hadden het moeilijk met de sprongservice van nummer 7 van Inter Rijswijk. Wel bleven ze goed met elkaar praten en ook hun eigen punten scoren. Uiteindelijk wisten ze de eerste set te winnen met 23-25

De tweede set kwamen de dames van VIVES beter in hun spel en dat hielden ze goed vast. Dit was dan ook terug te zien in de stand. De set werd gewonnen met 16-25.

Inhaalrace in set drie: VIVES kon in de derde set het goede spel niet doortrekken. Ze werden serverend onder druk gezet en benutte hun eigen kansen niet, waardoor ze tegen een flinke achterstand aankeken. Een inhaalrace volgde, maar het was niet genoeg om nog de winst te pakken. De set werd verloren met 26-24.

In de vierde set kwamen ze opnieuw vrij snel op een achterstand, met name door eigen fouten. Toch begon het spel aan IJsselsteinse kant er aan het eind van de set weer beter uit te zien. Maar de set was voor de dames van Inter Rijswijk (25-23).

Hernieuwde energie: Met hernieuwde energie van de laatste paar punten begonnen ze aan de vijfde en beslissende set. En toen liep het plots allemaal weer bij VIVES. Vooral de pipe-aanvallen van Manon waren niet te houden. Nog een kleine serviceserie en toen was de winst binnen: 8-15.

Kortom, de maximale speeltijd werd in de eerste wedstrijd benut. En de winst was een mooi verjaardagscadeau voor Sterre, die de dames die avond nog goed gevierd hebben in IJsselstein.

gh @ VoV, bron persbericht en foto PR VIVES.