VoCASA H1 verliest eerste thuiswedstrijd

VoV, 07-10-2024. 16:44 uur. VoCASA Heren 1 heeft haar eerste wedstrijd zaterdagavond in de Superdivisie verloren met 0-3. Tegenstander Peelpush H1 was te sterk. Waar VoCASA zocht naar balans, was dit bij de Meijelse formatie geen probleem. Er stond een stabiel team, verdedigend sterk en aanvallend goed.

In de eerste set nam Peelpush het initiatief maar kwam VoCASA terug tot 21-21. Na een time-out op 21-23 trok de tegenstander de set toch naar zich toe en viel het doek op 22-25.

De tweede set begon goed. VoCASA komt op een voorsprong van 9-7 maar de Limburgers komen terug en gaan VoCASA voorbij: opeens staat het 12-14. Coach Josha Kailola brengt enkele wissels aan. Eerst bij de passer-loper en vervolgens in de spelverdeling, midden en op dia. VoCASA blijft bij, maar het is niet genoeg. Ook deze set is voor Peelpush: 22-25.

De derde set is het evenwicht zoek. Peelpush komt voor op 4-10. Een time-out kan het tij niet keren en de voorsprong wordt 5-13. Op de bank en in de zaal wordt het steeds stiller. De middenaanval bij Peelpush wordt optimaal gebruikt en VoCASA heeft geen antwoord. Eindstand: 17-25.

“Niemand heeft zijn normale niveau gehaald”, zei na afloop een van de spelers. In de kleedkamer volgde een lange sessie met de trainers/coach.

Pijnlijke nederlaag of niet, daarna was het feest: een gala in de kantine. Daar werd het een en ander met een glaasje grondig weggespoeld.

Volgende week zaterdag (12 oktober) reizen de heren af naar Merkala Zaanstad. Dit team verloor dit weekend nipt van Stadsjochies VV Utrecht.