VoCASA (m) verstoort bekerstunt Set-Up‘65

1617VoCASA

VoV, 24-10-2016. 4:56 uur. De eerste wedstrijd van de bekerronde in Ootmarsum zorgde het thuisspelende Set-up voor een daverende verrassing. Zij versloegen zeer verrassend het Topdivisie team Webton met 2-1. De andere wedstrijd tussen VoCASA en BVC 73 eindigde in een 2-0 overwinning in Nijmeegs voordeel

Toen in de tweede ronde Set-Up ook BVC 73 met 2-0 aan de kant zette hing een bekerstunt in de lucht. Zeker omdat Webton geen revanche toestond aan VoCASA voor de competitienederlaag van een week daarvoor.  Met een 2-0 nederlaag droop VoCASA af. Hun beker aspiraties konden direct in de kast. Webton stond toen inmiddels één punt voor op de Nijmegenaren. En één punt achter op het verrassende Set-Up.

In de derde ronde rolde Webton snel BVC ‘73 met 2-0 op en kwam daardoor op 7 punten. Wie had dit vooraf kunnen denken, zou het sterke Set-Up, koploper in de tweede divisie en flink versterkt, de laatste  zestien bereiken van het landelijke bekertoernooi?

Het geplaagde VoCASA zat, het niet revanche halen op Webton flink dwars. Getergd tot op het bot gingen zij de strijd aan met het fanatieke Set-Up, haar nog fanatiekere coach Rob Luyrink en het Ootmarsumse publiek.

Met veel servegeweld werd al snel een voorsprong opgebouwd. Dat resulteerde in een snelle en duidelijke 25-19 setwinst voor VoCASA. Dit kwam mede door het onsympathieke gedrag van Luyrink. De manier waarop hij de scheidsrechters probeerde te beïnvloeden was beneden alle peil. Hij en daardoor het team ontving zelfs na eerst een gele kaart daarna een verdiende rode kaart door herhaling van het eerste feit.

De spanning steeg met de minuut in de tweede set. Ook VoCASA ontving twee gele kaarten voor twee verschillende feiten. Luyrink en het publiek eiste van de scheidsrechter ook voor VOCASA een rode kaart en punt. En daar trapte de goede man natuurlijk niet in. Luyrink kreeg na afloop duidelijk te horen dat hij eerst de spelregels maar eens goed moest leren!

Set-Up speelde sterk in die hoogstaande tweede set en nam zelfs brutaal een voorsprong van 21-17. Het serve geweld van Bas van Bemmelen, Duco Krook, Tom Kotting en Tom Kruizinga werd weer in stelling gebracht, Jairo Hooi werd gewisseld en bij de 24 was Set-Up ingehaald. Als zij die set zouden winnen en de eventuele derde beslissende ook, waren zij poulewinnaar.  Spanning ten top, die uiteindelijk resulteerde in een 27-25 setoverwinning voor VoCASA. Door het 2-0 verlies van Set-Up kon dit prima team dus niet zorgen voor de verrassing van de beker zaterdag.

En direct na deze wedstrijd kreeg het VoCASA team nog een onaangename verrassing te verwerken. Diagonaal Jairo Hooi verlaat met onmiddellijke ingang VoCASA. Hij wordt assistent trainer bij het Duitse Dresden.

De Nijmeegse club blijkt dus een prima opleidingsinstituut voor trainers te zijn. Jairo kwam in augustus naar VoCASA om zijn internationale loopbaan af te bouwen en zich te ontwikkelen tot trainer coach. Hij trainde zowel heren 2 en dames 4. Zodoende laat hij midden in het seizoen drie teams in de steek! Is dat nieuws of niet?

gh @ Vizier op Volleybal, verslag van Bert Gerritsen, assistent trainer coach VoCASA.