Volle buit voor Sliedrecht Sport D2 in TDB

VoV, 01-10-2023. 6:30 uur. In de Topdivisie B bij de dames behaalden de reserves van eredivisionist Sliedrecht Sport hun tweede zege. Uit bij Donki Sjot was het echter een zwaarbevochten overwinning, waarbij drie van de vier sets met twee punten verschil werden beslist. Na de ruime 16-25 zege in de eerste set waren de volgende sets steeds nagelbijters. Met 28-26, 23-25 en 24-26 viel de beslissing in het voordeel van de bezoekers uit.

Spannend was het ook in de eerste set in Warmenhuizen bij Dinto vs. Pegasus, de twee promovendi in deze divisie. Met 25-27 trok Pegasus aan het langste eind. Daarna waren 19-25 en 14-25 een stuk minder spannend en met 0-3 op zak gingen de gasten huiswaarts.

Ook AVV Keistad kon een 0-3 zege mee naar huis nemen. Op bezoek bij Ledûb stonden ze geen setje af. De thuisploeg bleef zelfs drie keer onder de twintig punten. Zij kwamen met hun score niet verder dan 16, 17 en 18 punten per set. Wel een opgaande lijn, die echter ruim onvoldoende was om setwinst te boeken.

US Dames1, dat vorige week een snipperdag had, begon met een 2-3 nederlaag aan het seizoen. VCN besliste de wedstrijd in de tiebreak met 12-15 voor zich. Daarvoor hadden ze de vierde set met 21-25 gewonnen en zo de tiebreak geforceerd. Via 20-25, 25-17 en 25-21 waren de Amsterdammers op 2-1 gekomen.

Ook het Amsterdamse Armixtos leed een 3-2 nederlaag. Op bezoek in Gouda bij VollinGo konden ze na een 2-1 achterstand (16-25, 25-21, 26-24) de vijfde set afdwingen met een 20-25 zeg in de vierde doorgang. Het bleef bij dat ene puntje, de vijfde set ging met een ruime 15-6 naar de thuisploeg.

Volley Tilburg moest bij hun eerste optreden dit seizoen alle punten aan Spaarnestad laten. Zelfs een setje winnen was hen in Haarlem niet gegund. Na 25-17 en 25-15 waren ze in de derde set er wel dichtbij, maar de 26-24 maakte een eind aan de wedstrijd.