Volle winst WVC Volley (v) vs Medusa

IMG_2717

Afgelopen vrijdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor WVC Volley dames 1. Deze keer tegen hekkensluiter Medusa uit Vroomshoop. Een belangrijke wedstrijd voor de punten om het kampioenschap. De vorige wedstrijd, tegen Medusa, werden de volle vijf punten behaald.

Gewaarschuwd door coach Frank van der Noort, moest er scherp gestart worden. Echter werden de dames verrast door een goede serve van Medusa en stond er snel een achterstand op het scorebord. De goede service van Medusa, onnodige fouten en het niet benutten van kansen bepaalden het spel van deze vrijdagavond. De eerste set werd binnen gehaald met 25-17.

De tweede set werd het spel van de eerste set voortgezet. Met een betere servicedruk en een voorsprong van 18-12 werd buitenspeelster gewisseld Myrthe Maris voor Lieke Embsen. De set werd netjes uitgespeeld met 25-16.

In de derde set werd het spel van WVC wat beter. Aan het eind van de set werd spelverdeelster Els van Asselt gewisseld en mocht Femke Boone haar opwachting maken. Ook Lisa Feddema mocht haar eerste puntjes, na een enkelblessure, weer meepakken. Met 25-14 werd een 3-0 voorsprong in sets behaald.

De belangrijke laatste vierde set, om weer de vijf punten binnen te slepen, werd niet scherp gestart. Veel servicefouten, lange rally’s die niet in scores uitmondden en een blokkering die niet optimaal functioneerde zorgden voor een spannende start van de set.

Toch kon WVC het op routine uitspelen. Het was niet de mooiste wedstrijd, het eigen niveau werd niet altijd gehaald, maar degelijk spel zorgde ervoor dat de set toch met 25-19 werd binnengehaald.

Wederom een belangrijke overwinning om de koppositie te behouden en vijf punten voorsprong te pakken op DeVoKo.

De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 5 maart om 14.00 uur. Tegenstander in Borne is Apollo. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-3 verlies voor WVC. Deze wedstrijd hopen de dames op revanche.

(Wedstrijdverslag WVC Dames 1, foto idem)