Volley Meerkerk ’95 D1 wint bij Halley in Wehl

VoV, 02-10-2023. 12:16 uur.  Het was ruim een uur rijden afgelopen zaterdag, de laatste dag van september. We kwamen aan in Wehl, de meesten (of misschien wel iedereen) hadden nog nooit van deze plaats die in de buurt van Doetinchem ligt, gehoord. Het heeft overigens het dubbele aantal inwoners van Meerkerk en had een treinstation, dus zo klein was het nou ook weer niet.

Halley D1, is vorig jaar kampioen geworden in de 1e divisie, maar er zijn speelsters weg gegaan en dus was het vooral een nieuw team. Met een nog herstellende Anouk, een werktrip van Wytske en een geblesseerde Lisan begonnen we deze wedstrijd helaas zonder hun. Gelukkig hadden we nog drie supporters bij ons en Alieke om de libero positie te vervullen.

De eerste set was het voor beide ploegen even wennen. Halley D1 straalde veel onrust uit en voor ons was het was belangrijk om daar niet in mee te gaan, maar vooral ons eigen ding te blijven doen en de leiding te nemen. Vanaf 1-2 namen wij de voorsprong en die wisten we steeds verder uit te breiden dankzij goed gerichte services en ons eigen spel. Waar nodig maakten we gebruik van onze geheime noodbal, die natuurlijk dan ook geheim blijft. Het werkte in ieder geval. We wonnen de set uiteindelijk met 20-25 dankzij een foutservice van Halley.

In de tweede set ging het gelijk op tot 9-9. Halley had een sterke verdediging in het achterveld, dus het was aan ons om de gaten te vinden en de foutenlast laag te houden. We scoorden via alle verschillende posities dankzij de goed verdelende Kim en wonnen de tweede set met 18-25.

In de derde set deden we niks anders. We maakten plezier en speelden ons eigen spel. We wonnen de derde set met 20-25. Een fijne 0-3 voorsprong.

In de laatste set liepen we helaas achter de feiten aan. We misten de serviceseries van de voorgaande sets, stonden niet altijd meer op de goede plek en maakten te veel eigen fouten. Er moet nog wel gezegd worden dat wij meerdere netduels hebben gewonnen en dat is mooi, want dat was precies wat we getraind hadden afgelopen week. Trainer Michel zal het precieze aantal weten, want hij kijkt de wedstrijd meerdere keren terug. We creëerden nog een rustig poetsmoment van de paarse vloer, maar dat mocht niet meer helpen. We verloren de vierde set met 18-25.

Ondanks het verlies van de vierde set mogen we trots zijn op deze 1-3 overwinning, want met weer een andere libero (goed gedaan Alieke!), een volle tribune tegen en speelsters die ontbraken, hebben we het toch weer geflikt. We spelen steeds beter ons eigen spel en laten in de wedstrijden zien wat we op de trainingen hebben geoefend. De volgende keer tegen Halley is er nog winst te behalen in een diagonale blokkering en de midden blokkering naar een bepaalde voorkeurskant.

Volgende week zaterdag 7 oktober spelen wij om 17:45 uur thuis in de Linde tegen VIVES uit IJsselstein, er zal vast publiek mee komen, want ze komen van dichtbij, dus ook wij kunnen al ons vertrouwde thuispubliek gebruiken! Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Ramona Overdijk, Volley Meerkerk ’95. Foto Volley Meerkerk ’95.