Volley Tilburg D1 flitsend het nieuwe jaar in

VoV, 22-01-2024. 1:50 uur.  Volley Tilburg Dames 1 is fantastisch uit het kerstreces gekomen. De eerste wedstrijd van 2024 werd overtuigend van Angstgegner Ledûb gewonnen. In Budel werd het 0-3. Overeenkomst in de drie sets: Ledûb scoorde steeds het eerste punt, Tilburg het laatste.

Het was vooral een teamprestatie zaterdag in sporthal Zuiderpoort in Budel. Op alle fronten werd gescoord. En daar kon Ledûb niets tegenin brengen. De ploeg uit Budel had zich voor het Brabantse onderonsje kwa blokkering vooral op de Tilburgse diagonaalpositie geconcentreerd. Maar daardoor kwam er op midden en aan de andere kant juist ruimte. En die werd door met name Peggy Blom, Serena van der Made en Paula Schellekens, met dank aan dirigent Aukje van Loon, ten volle benut.

Daarbij opgeteld de verdediging door de goed spelende libero Kira Westland en de blokkering van Lieke van der Wielen verklaart de klinkende zege.

Set 1 ging lang op en neer. Dan stond het bezoekende Tilburg op voorsprong (3-6) en daarna Ledûb weer (15-12). De 15-15 was de laatste gelijke stand in de set. Bij 20-23 vluchtte de zichtbaar geïrriteerde Ledûb-coach Jan Slenders in een time-out. Het werd daarna tot 22-23 nog even spannend, maar met servicespecialist Mila van Hoof op de achterlijn werd de eerste set binnengehaald. Loni Wissink mocht net als in set twee en drie de trekker overhalen.

In het tweede bedrijf hetzelfde beeld. Tilburg op voorsprong (4-8), Ledûb op voorsprong (15-13). Gelijk op 21-21, spannend bij 23-24 en toch weer de set voor de volleybalsters uit de stad van de Kruikenzeikers.

Daarmee was het verzet van Ledûb gebroken. Tilburg-coach Dennis Gelissen hield de gehele wedstrijd vast aan de basis die hij vanaf het eerste fluitsignaal het veld in had gestuurd. Op de bijna traditionele wissels op de service na. Die basis maakte in de derde set gehakt van de nummer 7 van de Topdivisie B. Via 11-20 werd het uiteindelijk 20-25 en waren de eerste punten van 2024 binnen.

“Nog geen set verloren dit jaar”, was de conclusie op de tribune. Met de drie punten blijft Tilburg weliswaar hekkensluiter in de Topdivisie B. Met name omdat concurrent Spaarnestad verrassend VCN wist te verslaan (3-2). Maar de winst en vooral de vechtlust tot het laatste punt geeft de Tilburgse burger moed.

Komende week komt Donki Sjot uit Den Dungen voor de Brabantse derby naar de Tilburgse sporthal T-Kwadraat. Het geeft de mogelijkheid om de zaterdag in Budel ingezette stijgende lijn voort te zetten. Het zou een mooie opmaat zijn voor het pre-carnavalsfeest dat voor die avond bij Volley Tilburg is gepland.

gh @ VoV, verslag van en foto via PR Volley Tilburg Dames1. Foto Jos Meusen.