Volley Tilburg D1 speelt voor Sinterklaas

VoV, 03-12-2023. 15:00 uur. Natuurlijk, cadeautjes weggeven in de tijd van Sinterklaas, prima. Maar niet tijdens een competitiewedstrijd. En dat was precies wat Volley Tilburg wèl deed tijdens de thuiswedstrijd tegen Armixtos. Het werd een kansloze 0-3 nederlaag.

Zo goed als de Tilburgers een week eerder speelden tegen koploper Keistad, zo slecht was het deze keer. Kennelijk was ene Murphy op bezoek in sporthal T-Kwadraat in Tilburg. Dat begon al met het feit dat aanvalster Paula Schellekens tijdens de warming-up afhaakte. En geheel volgens de Wet van Murphy lukte er vervolgens ook helemaal niets meer.

In de eerste set ging de thuisploeg nog goed van start en leidde tot 13-12. Maar het werd 13-13 en 13-14, waarmee de toon voor de rest van de wedstrijd was gezet.

Na de 17-25 in de 1e set, volgde er een 14-25 in set 2.  Daarin kreeg diagonaal Loni Wissink tijdens een blokkering onbedoeld een elleboog van een medespeelster tegen de borst, waardoor ook zij een tijdje naar adem happend aan de kant moest blijven.

Heel even leek set 3 de ommekeer te zijn, maar die illusie was van korte duur: 22-25. Aan de zijde van het Amsterdamse Armixtos bleef vooral Luke Schut Volley Tilburg pijn doen. Waarmee de onaangename surprise voor Tilburg een pijnlijk feit was.

Gelukkig was na afloop de karaoke in de Tilburgse sportkantine, mede met dank aan Orion H2 dat in het bekertoernooi Volley Tilburg H1 aan de kant had gezet, nog wel gezellig. Dat is na zo’n wedstrijd ook het beste. Vergeten en doorgaan.

Volgende week reizen de Tilburgsen naar Nijmegen om het daar in de Ark van Oost op te nemen tegen Pegasus D1, de nummer 2 in de Topdivisie B.

gh @ VoV, verslag van en foto via PR-commissie Volley Tilburg Dames 1.