Volley Tilburg D1 vergeet de winst te pakken

VoV, 09-10-2022. 14:59 uur. Met 2-0 in sets op voorsprong komen, en dan toch nog de winst uit handen geven, het overkwam Volley Tilburg Dames 1 zaterdag in Amersfoort. Het ene puntje dat het team aan het duel tegen Keistad overhield is niet meer dan een doekje voor het bloeden.

In de eerste set stonden de Brabantsen steeds aan de goede kant van de score. Keistad kwam een paar keer op gelijke hoogte (13-13 en 21-21), maar moest na een harde knal van diagonaal Loni Wissink toch de meerdere in Tilburg erkennen; 23-25.

In het tweede bedrijf was het ook lang spannend. Ook nu bleef Volley Tilburg tot het einde het hoofd koel houden: 20-25.

Set drie was de ommekeer. “Er werd te vaak voor de veilige optie gekozen. En als je in de Topdivisie speelt zonder lef, maak je geen punten. Je moet vol overgave de ballen slaan. Doe je dat niet, dan kan je wachten op het moment dat de tegenstander wèl scoort”, zei Tilburg-coach Dennis Gelissen in zijn analyse na de wedstrijd.

Doordat er niet meer zo makkelijk werd gescoord, mede doordat Keistad beter was gaan blokkeren, werd het aan de kant van Tilburg onrustig en rommelig. Er werden steeds meer eigen fouten gemaakt. Bij 15-15 was er echter nog steeds zicht op een 3-0 overwinning. Die raakte steeds verder uit beeld. Met een 23-19 stand vluchtte coach Gelissen nog in een time-out. Dat leek zijn vruchten af te werpen. Tilburg kwam terug tot op één puntje van Keistad (23-22), maar strandde in het zicht van de haven.

De vierde set was tot het laatste punt spannend. En leek het er zelfs even op dat alsnog de drie volle punten zouden worden buitgemaakt. Tilburg stond lang op achterstand. Onder aanvoering van Paula Schellekens en met hulp van de invallers Elise Broers (sterke servicereeks), Serena van der Made en Rinske van Haelst, kroop Tilburg echter dichterbij.

Schellekens knalde de 24-24 binnen. En met 24-25 was er zelfs set- en matchpoint. Helaas voor de bezoekers sleepte Keistad na een ware nagelbijter met 29-28 een vijfde set uit het vuur. Daarin kwam Tilburg geen moment meer in de buurt van de gastvrouwen: 15-9.

Tilburg wacht nog steeds op de eerste overwinning. Ledûb is komende zaterdag (20.30 uur) in T-Kwadraat de tegenstander. Ledûb is na drie wedstrijden de nummer twee van de Topdivisie B. Tilburg moet vooralsnog genoegen nemen met de achtste plaats.

gh @ VoV, bron PR Volley Tilburg Dames 1. Foto Jan van den Noort.