Volley Tilburg H1 pakt knap een punt tegen dé titelkandidaat

VoV, 28-01-2024. 17:03 uur. Zaterdag heeft heren 1 van Volley Tilburg (dat afgelopen vrijdag werd gekozen tot sportploeg van het jaar 2023 van Tilburg!) in een zinderende wedstrijd nipt verloren van koploper en aartsrivaal Sliedrecht Sport H2.

Het nog steeds door blessures geplaagde team van coaches Vincent Henskens en Bojan Samardzic wist twee sets te winnen (21-25, 25-20, 16-25, 25-21 en 11-15). Een belangrijk bonuspunt in de spannende strijd om de top 5 klassering.

Coach Vincent: “Net als vorige week heb ik ons team zien knokken voor elk punt. Deze nederlaag tegen een ijzersterke en ervaren (Gerard Baan, Wessel Anker, Mats Kruiswijk en Jelle van Rekom, red.) tegenstander voelt daarom een beetje als een overwinning. Zonder drie belangrijke spelers zijn we erin geslaagd om het Sliedrecht moeilijk te maken. Mooi toch.

Ik ben vooral trots op mijn jonkies uit eigen jeugd, spelverdeler Matthieu Winters en midden Luuk Koolen, die allebei een uitstekend niveau haalden. En ook libero Roel Mosselveld, die voor het eerste jaar in de topdivisie speelt, deed het weer goed. De komende drie wedstrijden spelen we tegen de staartploegen Skunk, Donki Sjot en VCN. Hopelijk kunnen we dan goede zakendoen op de ranglijst.”

De eerste set begonnen Vincent en Bojan met Matthieu (sv), Gijs Moonen en Tom Chermin (pl), Luuk en Tim van den Berg (mid), Niels van Son op de diagonaal en Roel Mosselveld (lib). Deze basis verscheen iedere set aan de start.

Set 1 ging lang gelijk op, maar vanaf 15-14 werd Sliedrecht sterker en won de eerste set met 25-21. Set 2 was dat precies andersom. Vanaf 15-13 serveerde Niels heren 1 naar 18-13. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en Gijs smashte het winnende punt binnen.

Set 3 nam Sliedrecht direct een voorsprong en bouwde die geleidelijk uit. En won de set dus dik verdiend. In set 4 rechtte heren 1 de rug weer. Van een 13 -14 achterstand kwam heren 1 door een prima servicebeurt van Tom en een paar goede kill-blocks van Tim 21-17 voor. Dat verschil bleef intact tot het laatste punt, dat Niels binnen smashte. Geheel in lijn met het wedstrijdverloop ging set 5 weer met 15-11 naar Sliedrecht.

Aanstaande zaterdag speelt heren 1 in Veghel tegen Skunk, daarna zijn er twee thuiswedstrijden tegen Donki Sjot en VCN. Dan zijn er zoals gezegd belangrijke punten te halen. Laten we hopen dat dat gaat lukken.

gh @ VoV, verslag van en foto via Leon de Leijer. Volley Tilburg H1. Foto: Geen wedstrijdbeeld deze keer, maar de trofee die hoort bij de Tilburgse sportprijs.