Volley Tilburg kampioen, frustratie bij Compaen

VoV, 02-04-2023. 7:51 uur. In de Topdivisie B bij de mannen is de beslissing over het kampioenschap gevallen. Volley Tilburg vertrok na de 3-2 nederlaag tegen Zaanstad, maar wel met de titel op zak huiswaarts. Ook omdat Sliedrecht Sport Heren 2 tegen VIVES niet verder kwam dan een 2-3 zege.

Volley Tilburg kreeg het niet cadeau tegen Zaanstad. Met twee keer 25-18 keken ze na twee sets tegen een 2-0 achterstand aan. En die kon met hele nipte setwinsten (29-31 en 26-28) ombogen worden naar een 2-2 stand, waarmee dus één heel belangrijk puntje binnen was. Zaanstad won echter de tiebreak daarna met 15-11, waardoor de gasten uit Tilburg hun titel niet met een zege konden vieren. Proficiat  Volley Tilburg met het kampioenschap.

Bij VIVES vs. Sliedrecht Heren 2 eenzelfde soort wedstrijdscenario, met alleen een andere afloop. VIVES kwam met twee keer 25-19 op een 2-0 voorsprong, maar slaagde er niet in om de wedstrijdwinst in de volgende twee sets te verwezenlijken. Sliedrecht vocht zich via 18-25 en 17-25 weer naast de thuisploeg en had daarna met 14-16 net iets meer over.

Peelpush vs. Compaen en VVU vs. Spaarnestad waren duels waar het ook nog ergens om ging.

Peelpush kende geen pardon met de bezoekers. In drie sets pakten ze de winst, waarbij de gasten per set maar 21, 17 en 14 punten meekregen. Een duidelijke zaak dus. Het jaarlijkse uitje naar Meijel werd dus weer een forse teleurstelling voor Compaen. “Over de wedstrijd zelf kunnen wij kort zijn: 75 minuten frustratie. Het assessment van de Nevobo hanteert een drie-stappen protocol: 1. Pass 2. Set-up 3. Aanval.  Het stokte bij 1. Wij maken ons op voor het spelen van Promotie/Degradatie wedstrijden op 29 april in het pittoreske Oostzaan, maar eerst nog knallen tegen VCV op 15 april.” Aldus de terugblik van Compaen op het avondje Peelpush.

Bij VV Utrecht vs. Spaarnestad was dat een stuk minder duidelijk. Daar ging de tweede en vierde set met 25-15 naar de thuisploeg, Spaarnestad kwam twee keer op voorsprong. Via 20-25 in de eerste en 22-25 in de derde set. VV Utrecht kon daarna de tiebreak met 15-13 voor zich beslissen, waarmee ze de podiumplaats van VIVES weer overnamen.

VCV Veenendaal vs. Inter Rijswijk werd een 3-0 zege voor de thuisploeg. De tweede set was met 27-25 nipt, de andere twee met 25-22 en 25-20 iets ruimer.  En bij Protos vs. Donki Sjot werd de wedstrijd ook in drie sets beslist. In het voordeel van de bezoekers. Met 23-25, 18-25 en 22-25.

• 12> Protos 21-9

Nog te spelen door de teams op plaats 10 en 11: Spaarnestad vs. Inter Rijswijk (08-04), Compaen vs. VCV (15-04) en Spaarnestad vs. VIVES (15-04).

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Volley Tilburg.