Voltena zet goede reeks voort

1stedivisielogoRvRrvs

Zaterdag 5 maart stond de thuiswedstrijd tegen Spivo op het programma voor de dames van Voltena. Spivo behaalde in de eerste seizoenshelft niet heel veel punten, maar dit jonge team is in 2016 bezig met een inhaalslag om toch rechtstreeks in de regiodivisie te kunnen blijven. Op voorhand een leuke wedstrijd tussen de twee jongste teams van deze competitie!

Voltena wist de afgelopen vier wedstrijden allemaal met 4-0 te winnen en was erop gebrand om die lijn ook deze week voort te zetten, maar Spivo mocht niet onderschat worden. Vorige week wisten zij namelijk nog knap twee punten te pakken van Volley Tilburg! De opdrachten voor deze wedstrijd werden in de kleedkamer al duidelijk gemaakt aan de speelsters van Voltena en er werd vol goede moed begonnen aan de wedstrijd!

Voltena begon de eerste set gelijk goed en wist meteen al een klein gat te slaan in de beginfase. Serverend liep het goed en Spivo had hier niet meteen een antwoord op. Dit gat in deze fase maakte het verschil in de set, want halverwege laat Voltena de teugels vieren en kwam Spivo langzaam terug. Gelukkig is het gat al zo groot dat dit niet meer overbrugt kon worden en won Voltena de eerste set met 25-16.

In de tweede set had Voltena de passing en verdediging weer beter onder controle dan in de eindfase van de eerste set, en hierdoor werd er al snel weer uitgelopen naar een comfortabele voorsprong. Toch maakte Voltena behoorlijk wat eigen fouten en kreeg Spivo eigenlijk te veel punten cadeau volgens coach Guillermo. “Want als je met 25-10 kunt winnen, is 25-14 niet goed genoeg”!  Uiteindelijk was 25-14 de eindstand in de tweede set en hiermee ging Voltena met 2-0 aan de leiding.

In de derde set werden er wat dingen veranderd in de opstelling en liep de aanval geweldig. Voltena was ‘ontketend’, zoals Spivo na de wedstrijd zo mooi omschreef in haar wedstrijdsamenvatting en dat verschil was ook duidelijk te zien in de eindstand van de derde set: 25-10!

Vijf punten waren uiteraard zeer wenselijk, zeker omdat Wik / Univé haar wedstrijd eerder op de dag al met 4-0 wist te winnen, dus het was zaak om het niveau van de derde set vast te houden in de laatste set. Het verzet van Spivo was al wel een beetje gebroken in deze set, waardoor Voltena het vrij simpel kon uitspelen, ook al wordt misschien niet altijd het niveau gehaald van de wedstrijd van vorige week. De laatste set werd ook gewonnen met 25-13 en hiermee zette Voltena haar uitstekende reeks van 2016 voort!

Volle tribunes, vijf punten en nog steeds twee punten voorsprong op runner-up Wik/Univé! Goed gevoel na de wedstrijd dus, ook al was het niveau niet zo hoog als tijdens de wedstrijd van vorige week. Aankomende zaterdag heeft dames 1 rust, maar komen bijna alle speelsters in actie tijdens de finale van het NOJK in Lichtenvoorde! We hopen iedereen daar te zien!

(Wedstrijdverslag van Jori Colijn, Voltena. Foto Rudy van ’t Rood)