VV Utrecht in drie sets langs Activia

VoV, 18-02-2024. 6:23 uur. De tweede wedstrijd in het drieluik van het openingsweekend in de B-Poule bij de dames ging tussen Activia en VV Utrecht. Voor VV Utrecht de kans om het puntje achterstand dat ze als startbonus meekregen met een driepunter weg te werken, daar Sliedrecht Sport eergisteren niet verder kwam dan een 2-3 zege bij Voltena. Gezien de minimale puntenverschillen bij de start van de B-Poule is er voor Activia de kans uit het zicht van de laatste plaatsen te komen. In het reguliere seizoen won Utrecht zowel uit als thuis van Activia.

Gisteravond was er opnieuw een duidelijke zege voor de ploeg uit de Domstad. Activia had alleen in de derde set even voordeel, en kon in de eerste een ruime achterstand wegwerken, voor de rest was het allemaal VV Utrecht wat de klok sloeg. De gasten hadden een betere eigen score van 12 punten (40 om 52) en een iets lagere foutenlast (23 om 21). In de eigen score maakten ze aanvallend het verschil (27 om 40). Christie Wolt scoorde de meeste punten, totaal 18, bij Utrecht, Jil Lamers deed dat bij Activia, totaal 8.

In de eerste set nam VVU meteen het heft in handen (1-5, 5-9), maar liet de thuisploeg terug in de set komen (12-13, 15-15). Het verschil dat bij 16-19 gemaakt werd kreeg Activia niet meer van de borden en via 20-23 werd de set met 21-25 door VV Utrecht gewonnen.

In set twee liep Utrecht vlot uit naar 3-10 en 8-15 en moest de thuisploeg dus eigenlijk al vanaf het begin in de achtervolging. Ze kwamen tot op vijf punten bij 12-17 en op vier punten bij 17-21, maar de marge was te groot en Utrecht te goed bij de les om het nog spannend te maken. Met 19-25 ging de set naar de ploeg van Vera Koenen.

In de derde set lag het initiatief tot aan 10-7 bij Activia. Met Ana Rekar aan serve en met o.a. Lynn Zweekhorst en Christie Wolt als afmakers  en in combinatie met een paar gekregen punten liep Utrecht de achterstand in en nam in een ruk een 10-17 voorsprong. Via 15-20 werd de set met 20-25 en de wedstrijd dus met 0-3 gewonnen.