VV Utrecht naar achtste finales beker

1617Utrecht

VoV, 24-10-2016. 4:40 uur. Afgelopen weekend stond in het teken van de tweede ronde  van de nationale beker. In Capelle aan de IJssel moesten we aantreden tegen een  eerste- en een tweede divisionisten, thuisploeg Gabberted.com VCN en Volley Meerkerk. Dit keer met een minder chaotische voorbereiding arriveerden we ruimschoots op tijd in Capelle waar de twee tegenstanders al tegen elkaar aan het strijden waren.

Doordat Volley Meerkerk met een 3-0 van het veld werd geslagen door de thuisploeg konden wij voortijdig met onze wedstrijd tegen hen beginnen. Janine verruilde de buitenkant voor het midden deze dag en dus startten we met Veerle, Jesca, Janine, Lisa, Anne, Maaike en Annemijn in de basis. De eerste set kwamen we langzaam op gang, wat resulteerde in een 1-6 achterstand. Met af en toe wat rommelig spel kwamen we bij en liepen we met een gelijke stand op. Naarmate de set vorderde gaven wij wat gas en daardoor trokken we in deze set met 26-24 aan het langste eind.

De tweede set speelden we met veel meer overtuiging. Deze set haalden we binnen op een stand van 25-19. De laatste set was eveneens met meer overtuiging dan de eerste set. Ook Puck heeft in deze set haar debuut gemaakt in Dames 1! (Top gedaan Puck!). Deze set wonnen we met 25-22. Een 3-0 op het scorebord voor de eerste wedstrijd. Een kleine stap dichterbij de achtste finales.

We roken de overwinning, maar eerst stond ons nog een zware pot te wachten. Op voorhand wisten we dat Gabberted.com VCN een sterke ploeg was, daarom waren wij ook gebrand om te winnen.

In de eerste set verbluften we de thuisploeg door onze tactische wissel toe te passen. In de basisopstelling (Leanne, Jesca, Janine, Veerle, Anne, Maaike en Annemijn) werd, voor het spelen van het eerste punt, Veerle eruit gewisseld voor Lisa. Helaas was VCN niet erg onder druk te zetten. Zij zette ons daarentegen onder druk met goede serviceseries. Zo liepen wij, gelijk aan de eerste wedstrijd, tegen een 6-1 achterstand aan. Gedurende de set bleven wij achter de feiten aan lopen. Naarmate de set vorderde kregen wij meer grip op de tactische aanval en de harde sprongservices van Capelle. Helaas konden wij de druk niet bij de thuisploeg neerleggen en daardoor verloren we met 19-25.

In de tweede set daalde onze foutenlast. Onze service druk ging omhoog en onze passlijn had de pass goed op orde. Met veel plezier in het spel, hard werken en prachtige punten (waaronder een mooi gewisseld combiblok van Maaike en Lisa op het midden) sleepten we deze set met 21-25 binnen. Deze lijn konden wij in de derde set doorzetten. Mede door een weergaloze serveserie van Lisa, snoeiharde aanvallen van Jesca en stabiele passjes van Annemijn haalden we de derde set binnen op een stand van 25-13!

De geur van de overwinning werd sterker, helaas wist VCN hier ons nog van de wijs te brengen. Ondanks het harde werken en tactische oplossingen trok, mede door de ruime selectie van VCN, de thuisploeg aan het langste eind. Met 22-25 was de tussenstand in sets 2-2. De tactiek bleef vrijwel ongewijzigd. Na enkele bemoedigende woorden van de staf begonnen wij aan de 5e set (de 8e set die dag), die we vrij snel met 10-15 wisten af te sluiten. Met een 2-3 op het scorebord stapten wij in het hol van de leeuw als winnaar van het veld.

We hebben plezier beleefd aan het spel en het harde werken werd beloond met een plek in de achtste finales van de nationale beker.  Volgende week spelen wij om 20:00 thuis tegen VC Weert! Hopelijk tot dan!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Anne Beukers, VV Utrecht dames 1.