VV Utrecht pakt puntje van Flamingo’s

UtrechtNieuw2015

27 februari was door VVU bestempeld als Relatiedag waarbij alle topteams thuis speelden. Heren 1 had als taak nog meer uit te lopen op de nummer 2 en dames 2 juist om in te lopen op de nummer 1. Naast Apollo had nog geen enkel team een punt van Flamingo’s kunnen stelen, maar dat was precies waar wij verandering in wilden brengen. Voorgaande wedstrijden hebben aangetoond dat we het in ons hebben. Nu moest het er alleen nog uitkomen. Onder aanzien van de fanatieke meegekomen supporters aan Gennepse zijde en de trommelaars, mascottes en volle tribunes kon de wedstrijd in de Galgenwaard beginnen!

De startopstelling bestond uit: Anna, Farmer, Kristy, Jesca, Janine, Lisanne en ons geheime wapen Annemijn. We weten niet of het aan al het lekkers voor de wedstrijd bij het georganiseerde ‘Heel VVU Bakt’ lag, maar we begonnen de eerste set vrij goed en kwamen verrassenderwijs redelijk mee met de huidige koploper. Het was deze set nog niet voldoende en door goedgeplaatste tikballen won Flamingo’s met 18-25.

Voorgaande set waren er fouten gemaakt, waaronder het laten vallen van die tikballen, waar we direct iets aan moesten veranderen. Met een verbeterd strijdplan en focus begonnen we de tweede set. Dit scheen te werken: met een bizar aantal kill – blocks van onze diagonaal Farmer en strakke service series van onder andere Kristy en Maartje leek niets ons te kunnen stoppen. De eerste stap was gezet want deze set ging overtuigend naar de thuisploeg: 25-19.

VVU rook bloed en was er op gebrand om de volgende set ook naar ons toe te trekken. Dit ging zeker niet zonder slag of stoot. Gelukkig was daar ons fantastische publiek dat ons er door heen schreeuwde. Eveneens met goede service series en hard werken, waaronder wat getackelde teamgenoten, hadden we boven de twintig een aardige voorsprong opgebouwd. Flamingo’s zette echter de achtervolging in en het werd een sensationeel einde voor de vele supporters. Met bloedstollende rally’s, aanmoediging van ons Heren 1 team en zelfs wat gele kaarten was het punt tegen de koploper een feit! 26-24.

Met onze smalle selectie, waaronder ook een paar niet fitte speelsters was het bij VVU op. De spanning van het punt halen tegen de nummer 1 was eraf en onze focus was weg. Mentaal en fysiek waren we nog niet sterk genoeg om van deze 2-1 voorsprong een overwinning te maken. Daarnaast ging Flamingo’s heel sterk serveren, waar wij geen antwoord op hadden. Deze en ook de vijfde set gingen in wat mindere setstanden naar de tegenstander.

Het was een erg goede wedstrijd, waar we naar eigen zeggen trots op mogen zijn. We staan nu vierde op de ranglijst en zullen zaterdag nogmaals thuis spelen tegen onze directe concurrent Dynamo uit Apeldoorn. Ditmaal wel weer om de normale tijd van 20:00 uur op het center court in de Galgenwaard. Hopelijk kunnen we weer van net zulke volle tribunes genieten als vorige week!

(Wedstrijdverslag door Jesca de Jager, VV Utrecht)