VV Utrecht vergeet kans te pakken

UtrechtNieuw2015

Na een mooie serie van goed gespeelde wedstrijden wisten we dat we vandaag de mogelijkheid zouden hebben om er een zege aan toe te voegen. Om dit voor elkaar te krijgen, zouden we wel flink aan de bak moeten tegen het ietwat gehavende Dynamo.

Met de derde plek als inzet, startte  de wedstrijd met Maartje, Janine, Anna, Farmer, Jesca, Kristy en Annemijn. Aan beide kanten werd wat afwachtend gespeeld, als twee boksers in de ring draaiden de twee teams om elkaar heen. Het waren de Dames uit de Domstad die de eerste tik uitdeelden door uit te lopen naar een voorsprong van 13-20.

De veerkracht van Dynamo bleek echter groot en vanaf die stand wisten zij zich weer volledig in de wedstrijd te serveren. Time-outs, wissels en coaching vanaf de kant, niets leek effect te hebben. Op 23-23 zorgde een persoonlijke fout aan de kant van Utrecht ervoor dat Dynamo naar de setwinst mocht serveren.

De tweede set begon bepaald niet scherp. Een goede linkse hoek en een paar stoten verder stond er al een 0-5 achterstand op het scorebord. Voor ieder punt dat de Dames van VVU scoorden, scoorde Dynamo er drie,  waardoor de schade alleen maar groter werd. Op 13-24 probeerde Lisanne Baak het tij nog te keren door een goede service-serie neer te zetten. Helaas zorgde een goed geplaatste bal dat 17-25 de eindstand werd van de 2e set.

Het leek er vandaag niet in te zitten voor VV Utrecht. Als uiterst redmiddel werd Janine op buiten geplaats om er nog wat ballen in de pompen. Ook hoopten we dat Maaike Nijbroek als midden een wonder zou kunnen verrichten maar niets bleek minder waar. Hoewel we scherper begonnen dan de vorige set, konden we niet onder de servicedruk van Dynamo uit komen. Het scoren werd lastiger en de rally’s werden langer. Hoewel deze vaak in Utrechts voordeel werden beslist, maakte deze punten niet het verschil. Met 20-25 ging ook deze set mee naar Apeldoorn.

Onze volgende wedstrijd spelen we op 19 maart tegen Nijhuis Telecom Sudosa – Desto. Hopelijk zijn we tegen die tijd voldoende hersteld om te kunnen laten zien wat we in onze mars hebben.

(Wedstrijdverslag van Lisa Harmsen, VV Utrecht)