VVU dames 1 met verlies de winterstop in

_MG_0121

VoV, 19-12-2016. 5:25 uur. Verliezen doet pijn. Gelukkig hebben we dit in de eerste helft van het seizoen nog niet veel hoeven mee maken. Toch werd het afgelopen zaterdag wel duidelijk. Dat verliezen hebben we nu genoeg gedaan en doet te veel zeer. Gelukkig hebben we ook nog veel positieve dingen over gehouden aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Met volledige selectie plus volledige staf (ook Wouter met bank) traden we aan tegen Dynamo Apeldoorn in het o zo grote Omnisport. Waar ploegen daar last van hebben omdat het zo’n hoge hal is, zijn wij VVU ’ers overal aan gewend en was dat dus ook geen onderwerp van discussie. Dynamo Apeldoorn had nog een aantal veranderingen te verwerken van de afgelopen week, maar dat maakte de selectie er, op het oog, niet minder breed op. Al is onze selectie, op het oog, nooit erg breed.

Afijn om half vijf, minitijd trouwens, mochten wij aantreden tegen de dames van Dynamo. De ballenkinderen stonden te trappelen om te beginnen. Wij trouwens ook. De eerste set begonnen we als makke lammetjes. Het werd vrij snel duidelijk dat de dames van Dynamo een aardige lengte mee hadden, wat bij ons wat chaos creëerde. We waren er niet met ons volle verstand bij leek. Een slordige eerste set ging dan ook naar Dynamo met 25-15.

Voor de tweede set kregen we duidelijke aanwijzingen waaraan gewerkt moest worden. Dit lukte aardig. We creëerden een lijn die doorgezet moest worden. Zo was ook het plan na set twee (25-21 voor Dynamo trouwens) om met een 3-2 winst op zak naar huis te gaan. Set drie werd met winst binnen gesleept. Een aantal hoogtepunten uit die prachtige derde set: Annemijn met het hoogste aanvalspercentage, Jesca met een weergaloze service serie, Maaike die ballen snoeihard dood neer legt. VVU was back in the game. Zo voelde het!

In set vier konden we deze lijn aardig doorzetten. Lisa zette de toon nog met haar magistrale service serie. Het was een waar feestje op het veld. Helaas kwam ‘slordig’ weer om de hoek kijken halverwege die vierde set. ‘Slordig’ had het ons die wedstrijd al eerder knap lastig gemaakt en was van plan ook toen nog even zijn gezicht te laten zien. ‘Slordig’ heeft aan het langste eind getrokken die set, want zelfs set vier met een 20-23 voorsprong hebben we niet binnen kunnen halen met winst.  Een bittere pil die we moeten verwerken tijdens de winterstop. Gelukkig hebben we genoeg tijd om ‘slordig’ voorgoed uit de weg te ruimen.

Komende weken zullen we bekijken hoe het er met onze krachten voor staat. We gaan ons voorbereiden op de volgende thuiswedstrijd op 14 januari. We spelen dan tegen US uit Amsterdam. In de hoofdstad hebben we deze ploeg met 3-2 verslagen begin oktober. Misschien wordt het een ware thriller. Een mooie wedstrijd voor in de agenda. 14 januari om 20:00 uur in de Galgenwaard. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Anne Beukers, VVU dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.