VVU en Alterno II op kop in Topdivisie

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 2-10-2016. 15:04 uur. In de Topdivisie bij de dames hebben nu alle teams minimaal één wedstrijd gespeeld. Gisteren kwamen vier ploegen voor het eerst in actie, drie daarvan sloten met een zege af.  En van de teams die hun tweede wedstrijd speelden bleven VV Alterno II en VV Utrecht ongeslagen.

Ecare Apollo 8 vs PDK Huizen was een vroege topper in de Veste. De gasten hadden vorige week in Denekamp een 1-3 zege behaald en waren ongetwijfeld van plan om voor de tweede keer Twente winnend te verlaten. Daar stak Apollo echter een stokje voor. Na de opwarmset (17-25 voor PDK) was de thuisploeg drie keer de sterkste. Met 25-22, 25-22 en 25-23 pakten ze de eerste drie punten.

Ook voor Seesing Personeel Orion begon de competitie pas gisteren. In Assen tegen Nijhuis Telecom / Sudosa –Desto, dat vorige week een 3-1 nederlaag in de Domstad had geleden. Thuis in hun nieuwe sporthal was het resultaat niet anders. Opnieuw 1-3 verlies. De openingsset kon met 25-20 gewonnen worden, daarna waren de gasten uit Doetinchem met 21-25, 19-25 en 18-25 de sterkste partij en namen zij de drie punten mee.

Bij SV Dynamo vs IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles besliste een vijfsetter de strijd. De ploeg uit Groningen trok in Apeldoorn fel strijdend aan het langste eind. VV Alterno II kon de winst wel in Apeldoorn houden. Hun tweede zege van het seizoen behaalden ze op ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo. De gasten pakten de tweede set met 23-25, maar hadden in de andere drie sets met 25-17, 25-22 en nogmaals 25-17 het nakijken.

Stg. Topvolleybal Donitas ontving Prisma Worx VC Weert. De bezoekers hadden vorige week met 3-2 gewonnen,  de thuisploeg met 3-2 verloren. Beide teams waren dus al van de hatelijke nul punten af. In Groningen had Weert met 23-25 een succesvol begin van de wedstrijd, dat kantelde na die openingsset. Donitas pakte de volgende sets met 25-20, 25-23 en sloot met een dikke 25-14 de wedstrijd af.

Bij Pharmafilter US vs VV Utrecht ging de winst in een gelijkopgaande strijd tussen gelijkwaardige tegenstanders met 2-3 naar de bezoekers uit de Domstad. US startte overtuigender, zonder echt het verschil te kunnen maken. In de verdere verloop van set één vocht Utrecht zich voorbij de Amsterdammers. US pakte de tweede set, in de derde set heerste de Utrechtse ploeg soeverein en serveerde met name Maaike Nijbroek fantastisch.

Na de 1-2 voorsprong en solide spel gebeurde in de vierde set iets onbegrijpelijks. De sterke pass lijn van Utrecht zwichten voor de sterk serverende Amsterdamse ploeg en met 25-11 ging de set verloren. In set 5 was de strijd gelijkwaardig tot 8-8. Het gat dat aanvoerster Lisa Harmsen van Utrecht sloeg was voldoende om de wedstrijd binnen te halen.

In de stand gaan VV Alterno en VV Utecht met 5 punten aan de leiding. Donitas heeft er 4 en dan volgend de teams met 3 punten te weten Apollo 8, Orion en PDK. Veracles, Weert en US staan op 2 punten, Dynamo Apeldoorn heeft er 1. Sudosa – Desto en DeVoKo wachten nog op dat eerste puntje.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.