VVU maakt geen fout en loopt uit

160222VVUbaps

Zaterdag 20 februari stond de wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter in de tweede divisie B op het programma. Een wedstrijd die al om 13:00 van start mocht gaan in de Utrechtse Galgenwaard. Dit zorgde voor een, zacht uitgedrukt, wat vreemde ambiance, want de zaal was nog donker, de ogen waren nog klein, maar de koffie gelukkig vers. Het veld werd opgebouwd, er werd wat gepingeld en toen waren de gasten uit Gaanderen gelukkig ook gesignaleerd. Tijd voor een wedstrijd, die in theorie, nooit echt een wedstrijd kon worden.

Aan het begin van de eerste set was de vroegte nog merkbaar in het spel van VVU. Zij moesten letterlijk nog wakker worden en de score liep gelijk op. Gedurende deze set werden er wel steeds meer ballen verdedigd en gescoord, maar het niveau liet nog altijd te wensen over. Toch liep VVU, door een hoge foutenlast bij Volga, toch uit naar een flinke voorsprong en konden zij de eerste set binnenhalen: 25-19.

In de tweede set, druppelde er nog wat meer publiek binnen en leek VVU zich ook wat meer te vermannen. Er werd beter gepasst, waardoor het midden weer wat makkelijker aangespeeld kon worden en zo werden de punten weer sneller gescoord door de heren uit de Domstad. Echter, er werden nog wel wat individuele fouten gemaakt, waardoor er wat gewisseld werd. De gehele bank kon op deze manier speeltijd krijgen, wat voor de routine van het team erg prettig was. Een hele dikke score kon nog niet neergezet worden, maar setwinst was wel een feit: 25-15.

De derde set wordt wel eens de lastigste set van de wedstrijd genoemd, maar was ditmaal slechts een formaliteit. Zonder echt goed volleybal te vertonen, op een enkele dreun op de vier meter na, werd er door de Utrechters punt na punt gemaakt. De fouten van de tegenstander deden ook nog een duit in het zakje, waardoor VVU erg simpel uitliep naar een 3-0 voorsprong in dit ‘duel’: 25-14.

Ook de vierde set begon gezapig en er werd weer een snelle voorsprong genomen, door een paar mooie blokkades en snelle ballen over het midden kwam VVU weer vroeg op voorsprong. Echter, Volga bleef deze set steeds bij, met maar een paar punten achterstand. Ware het niet, dat een in hun ogen fout van de arbitrage (die een prima wedstrijd floot), in hun hoofd bleef zitten en Volga was niet meer in staat om deze mentale klap te verwerken. De set eindigde nog wat raar, omdat het arbitrale duo het niet eens was over een netfout.

Dit betekende dat de teams al de handen aan het schudden waren, terwijl de heren scheidsrechters het laatste punt nog over wilde laten spelen. De mannen van VVU konden hier hartelijk om lachen, in tegenstelling tot de jongens van Volga, die alles gebruikten als excuses voor hun vertoonde spel. Prima, maar als je bij zo’n laatste kans, als libero, de bal naar het dak zwiept, ben je gewoon een schande voor het volleybal. Hoewel, het dak halen in de Galgenwaard is een kunst op zich. Wellicht wil de genoemde libero volgende week meedoen aan de loterij tijdens de relatiedag van VVU, waar hij een volleybal, gesigneerd door de spelers van VVU, kan winnen, want hij had er al bijna eentje zonder handtekeningen meegenomen naar Gaanderen.

Een wedstrijd, die om alles behalve die wedstrijd ging, maar voor de mannen van VVU wederom vijf welkome punten in de strijd om het kampioenschap. En als je directie concurrent dan met dezelfde cijfers verliest, dan mag je best vast een schaal bestellen in de Heksenketel van de Galgenwaard.

Vanaf nu komen er weer interessantere wedstrijden aan voor VVU, aangezien zij de nummers twee tot en met vijf mogen gaan bespelen de komende weken. Om te beginnen de eerste wedstrijd tegen Renswouw, volgende week in Utrecht op de relatiedag van VVU; zowaar een heuse thuiswedstrijd waar het eerste herenteam zijn kunsten ook mag gaan vertonen. Komt dat zien!

(Wedstrijdverslag van Guus Kalkman, foto Babs)