VVU nipt onderuit tegen Ecare Apollo

_MG_4045

VoV, 05-04-2017, 7:00 uur. Na de nederlaag tegen Apollo, in het begin van het seizoen, waren wij vastberaden om ons goede spel aan hen te laten zien. Bovendien kwam ons spel de laatste paar weken niet lekker uit de verf. Reden genoeg om weer te knallen.

In de eerste set tegen de Bornse ploeg gingen wij erg gelijk op. Vanaf het eerste punt kon je al tekenen op een spannende wedstrijd, waarin beide ploegen nek aan nek gingen. Helaas wist Apollo aan het langste eind te trekken en sleepte nipt de eerste set binnen, 25-23.

In de tweede set lukte het ons wél om aan de goede kant van de score te blijven. Door enige verslapping van Apollo wisten wij op alle fronten gas bij te geven, wat resulteerde in een gelijke stand in sets, 21-25.

In de derde set lukte het ons niet om de sterke serve en de slim geplaatste aanvallen van Apollo van de grond af te houden, hierdoor verloren wij de set met 25-16. Maar wij waren gebrand om de punten mee terug naar Utrecht te brengen. Het leek ineens een totaal  andere wedstrijd. Met veel blokpunten en een stabiele pass konden wij ineens alle kanten op. Met succes, want met een eindstand van 19-25 was de  vijfsetter een feit.

In de laatste set van deze taaie wedstrijd konden wij geen weerstand bieden tegen Apollo. Er stond een dijk van een verdediging tegenover ons, waardoor wij lastig wisten te scoren. Jammer genoeg sloten wij deze wedstrijd met verlies af, 15-9.

Wij hopen volgende week de punten in de Galgenwaard te houden. Dat kan niet zonder enige aanmoediging… Dus kom ons naar de overwinning schreeuwen op 8 april om 20:00!

gh @ VoV, verslag van Veerle van Oosterom, VVU dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.