VVU stijgt vs Set-Up boven zichzelf uit

160307 VVUvsSetUp

Een week geleden nog boekte VVU een benauwde zege op Renswouw in een gezellig drukke Galgenwaard. De spanning was toen op de gezichten van de spelers af te lezen en geen van de heren haalde een acceptabel niveau. Zaak om de boel om te keren tegen Set-Up ’65 uit Ootmarsum. Na een behoorlijke autorit richting de Duitse grens, kwam VVU aan in het dorpje, wat door inwoners ook wel Siepelstad genoemd wordt. Een gezellige sfeer, in een leuke sporthal; kortom, genoeg ingredienten voor een interessante wedstrijd tussen de nummer drie en de koploper in de tweede divisie B.

In de eerste set nam het als derde geplaatste Set-up verdiend de voorsprong in eigen huis. Snelle aanvallen en een goede servicedruk bracht VVU tot wankelen. Door ervaring in het veld te brengen, en het wakker schudden van de passers, kon VVU langzaam weer terugkrabbelen en zo werd het aan het eind van de set toch nog spannend. Na setpunten aan weerszijden, trok VVU uiteindelijk aan het langste eind en was de toon gezet voor wat een erg aantrekkelijke wedstrijd zou worden: 26-28.

In de tweede set leek VVU wat meer gewend aan de hal van Set-up ’65, en de opluchting van de setwinst in de eerste set, leek ook zijn vruchten af te werpen. De passes kwamen aan, als nooit tevoren en spelverdelen was nog nooit zo makkelijk geweest: de middens werden eenvoudig gevonden en de snelle ballen naar de buitenkant, trokken het blok van de Ootmarsumse Boys volledig uit elkaar. Een enkele keer had de thuisspelende ploeg wel een antwoord, maar ook de lange rally’s liepen vaak uit op een punt voor de Utrechters. Zodoende leek er voor VVU geen vuiltje aan de lucht en liep het makkelijk uit naar 0-2: 17-25.

De derde set werd naderhand als gala voorstelling bestempeld en daarvan was geen woord gelogen. Veel servicedruk, prachtige verdedigende acties, perfecte uitgespeelde side – outs en hard geslagen ballen zorgden voor kippenvel en extase binnen en buiten het veld. VVU steeg deze set wellicht wel boven zichzelf uit en de tegenstander had hier geen antwoord op. Af en toe, kwamen zij er nog doorheen met een harde service, of geplaatste bal, maar het lot was al bezegeld en de Utrechters hadden de wedstrijd al gewonnen: 14-25.

Waar het de twee middelste sets de Domstedelingen zo makkelijk af ging, lieten de mannen van Set-Up in het vierde bedrijf ook weer van zich horen. Dit zorgde voor een echt volleybalgevecht om het bonuspunt van deze wedstrijd. De hele set ging het gelijk op, en met uitputtende rally’s, werd deze set de kers op de taart voor het publiek. En waar Set-Up ’65 zeker recht had gehad op minimaal een punt deze wedstrijd, ging de winst in de laatste set ook naar VVU, waardoor een enigszins geflatteerde 0-4 op het scorebord kwam te staan: 27-29.

Een traktatie voor het publiek in Ootmarsum en een genot voor de spelers van voornamelijk VV Utrecht, deze wedstrijd. En uiteraard wederom welkom punten om het kampioenschap zo snel mogelijk binnen te halen. Dit kan volgende wedstrijd al, wanneer VVU het thuis op zal nemen tegen de nummer twee VV Alterno. De vorige wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor VVU, en diezelfde stand kan over twee weken genoeg zijn voor het kampioenschap in Utrecht. Tijd om nieuwe doelen te stellen, want VVU is nog altijd ongeslagen, en hoe mooi zou het zijn als zij dit seizoen zonder een wedstrijd te verliezen mogen afsluiten.

(Wedstrijdverslag van Guus Kalkman, VV Utrecht. Foto idem)