VVU verliest set, maar loopt verder uit

160229 VVU

Op de relatiedag vaan VV Utrecht, mocht het eerste herenteam van de vereniging, eindelijk ook eens de kunststukjes laten zien aan de clubgenoten. Dat idee zorgde, in eerste instantie, voor wat gespannen koppies voor aanvang van de wedstrijd tegen Renswouw. De tegenstander staat vijfde en het was lang geleden dat VVU weer eens een interessante tegenstander mocht ontmoeten. Al met al, prima ingredienten voor een aantrekkelijke dag in de Galgenwaard.

De eerste set werd pas laat gestart, aangezien het eerste damesteam van VVU een verdienstelijke vijfsetter had gespeeld tegen de koploper van de topdivisie. Genoeg tijd dus voor de mannen van Utrecht om te wennen aan de ambiance van een reguliere thuisdag. Echter, toen het eerste fluitsignaal had geklonken, was de nervositeit bij de heren nog nadrukkelijk aanwezig. Zenuwachtige ballen over midden, twijfelachtige intenties in de verdediging en lastig sluitende blokkeringen. Een aangezien Renswouw ook een aanvaller had die de ballen redelijk gemakkelijk scoorde, moest VVU toch echt uit een ander vaatje tappen, dan in de voorgaande wedstrijden. De eerste set ging daarom lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk zorgde een paar persoonlijke fouten bij de tegenstander er toch voor dat het eerste punt in Utrecht bleef: 25-21.

De heren uit Renswoude roken echter bloed, en begonnen de tweede set scherp en vastberaden. Veel set-ups gingen hoog richting de buitenkant, waar de eerder genoemde aanvaller de ballen redelijk simpel over of langs de, vaak geroemde, blokkering van VVU sloeg. Renswouw nam een voorsprong en VVU kon even geen antwoord vinden op het offensief van de uitploeg. Het werd tot op het laatste punt spannende in deze set, en waar eerder de fouten van Renswouw VVU de set bezorgde, waren er nu twee individuele fouten aan Utrechtse zijde nodig om ervoor te zorgen dat de stand gelijkgetrokken werd: 25-27.

Het leek of de heren van Utrecht de schroom nu toch eindelijk van zich af hadden gespeeld, want in de derde set begon het spel weer iets beter te draaien. De middenmannen werden weer beter gevonden, de buitenspelers vaker vrijgespeeld en de passing werd iets secuurder uitgevoerd. Maar nog altijd werd er door Renswouw nog steeds mooie punten gescoord, en bleef het aardig moeilijk te raden wie er met de setwinst vandoor zou gaan. Tegen de twintig punten werd er door VVU, echter doorgedrukt en werden er een serie punten achter elkaar gescoord, waardoor het gaatje geslagen was. Die voorsprong werd niet meer uit handen genomen, en Utrecht nam de 2-1 voorsprong: 25-20.

Nu was het voor de Utrechters zaak om het hoofd koel te houden en de tred van de voorgaande set door te zetten en wat wellicht de laatste set zou kunnen worden. In het begin van deze set, leek dat ook zo te zijn, en namen de Domstedelingen een flinke voorsprong. Maar de mannen van Renswouw hadden nog steeds die ene aanvaller in de gelederen en daar had de verdediging van VVU weer geen antwoord op. Dit zorgde ervoor dat het toch weer spannend werd deze set. Wellicht was het wisselbeleid in het Utrechtse kamp, wel de doorslag in deze set, want er werd behoorlijk wat afgewisseld. Al met al trok VVU uiteindelijk aan het langste eind en wonnen zij de set en daarmee ook de wedstrijd: 25-22.

De winst kwam ditmaal uit de tenen en ging alles behalve vanzelf, maar er werd wel weer gewoon gewonnen door de Utrechters. Zij zijn nog altijd ongeslagen en goed op weg naar het kampioenschap in de tweede divisie B. Ook omdat de nummers twee en drie elkaar dit weekend tegenkwamen en de punten moesten verdelen. Zo verloor Utrecht een set, maar lopen zij toch uit op de nummer twee. De komende weken, mag VV Utrecht de nummers twee, drie en vier ontmoeten. Wederom interessante wedstrijden, waar de Utrechters zin in zullen hebben. Dan is ook te zien of er geleerd is van de wedstrijd tegen Renswouw, waar de opponent wel goede aanvallers in het team heeft.

(Wedstrijdverslag en foto door Guus Kalkman, VV Utrecht)