Webton geeft Tilburg te veel ruimte

20160924-Webton H1 - DIO H1-22 (Large)

VoV, 2-10-2016. 15:10 uur. Afgelopen zaterdag kon Webton aantreden tegen de sterke promovendus uit Tilburg. Na een eerste zege op CITO, het thuisverlies van Webton en een beperkte trainingsweek waren de gastheren licht favoriet voor een zege en uiteindelijk kwam deze ook op de scoreborden. Het werd 3-1 in een wedstrijd waar de Hengelose ploeg de Tilburgers te veel in de wedstrijd liet komen en de touwtjes uit handen gaf.

Webton begon de eerste set sterk. Rinke stuurde Hans, Luc, Mark, Ruben, Steven, Jasper en Maarten het veld in en er ontspon zich direct een interessant gevecht. Veel lange rally’s met sterk volleybal aan beide zijden maakten dat het publiek er eens goed voor ging zitten. De verdediging aan beide kanten stond goed en de sfeer zat er goed in. Luc Veldhuis maakte een sterk debuut in de basis van de Hengeloërs en wist zich zelfs met enkele goede verdedigende ballen en blokpunten te onderscheiden. De kleine voorsprong aan Webton zijde werd rond de twintig nog eens goed uitgebouwd door een sterke sprongserve serie van Jasper Smit en overtuigend werd de set met 16-25 binnengehaald.

In de tweede set ging het op eenzelfde voet verder. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar het was Webton dat zich op enkele punten voorsprong volleybalde. Tot halverwege de set leek er weinig aan de hand, maar de gasten werden op sterke service series van de thuisploeg te voorzichtig waardoor Volley Tilburg meer aan volleyballen toe kwam. Ook konden zij hierdoor nog meer druk leggen met de serve en de Hengeloërs konden hier geen goed antwoord op vinden. Volley Tilburg kantelde de set en maakte de gelijkmaker.

In de derde omloop zette zich dit spelbeeld door en het initiatief uit de eerste anderhalve set was niet meer zichtbaar bij de mannen van Webton. Op een stand van 2-1 in sets voor de thuisploeg werd de basisopstelling aangepast met Elmar voor Hans en Matthijs op de plek van Luc. Het initiatief kwam weer terug bij de Hengeloërs en de drive leidde tot een punt of twee voorsprong. Tilburg bleef echter met goede services en een losgekomen Niels van de Sande goed bij en pakte boven de twintig voor het eerst een voorsprong van een punt. Een ongelukkige verdedigende actie op matchpoint gooide de wedstrijd in het slot en Volley Tilburg hield alle punten in eigen huis.

Na de domper van vorige week was er een stijgende lijn zichtbaar bij Webton. Volley Tilburg toonde zich een goede aanwinst voor de Topdivisie met een zeer waardige hal, leuk publiek, een goede sfeer en sterk volleybal!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Elmar Heupers. Foto Michel Migchielsen.